25. srpna 2008 • 16:08

Koch po útoku dělbuchem stále neslyší

Autor: ctk
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář vídeňského Rapidu Georg Koch po nedělním útoku dělbuchem stále pořádně neslyší na pravé ucho, má poruchy rovnováhy, závratě a trpí šelestem.



Gólmanův stav se nicméně oproti neděli rapidně zlepšil, dokonce po infuzi nemusel ani strávit noc v nemocnici a dnes přihlížel tréninku mužstva. Na hřišti se ale neobjeví minimálně dva týdny.

Šestatřicetiletý Koch utrpěl zranění v šesté minutě nedělního vídeňského derby. V jeho bezprostřední blízkosti explodoval dělbuch hozený ze sektoru fanoušků hostující Austrie. Hřiště opustil na nosítkách s tržnou ranou na uchu a poruchou krevního oběhu.

"Byl to pro mě šok," cituje gólmana internetová stránka klubu. "V kariéře už jsem pár vypjatých derby odehrál, ale nikdy jsem při takových akcích nebyl zraněn soupeřovým fanouškem."

Po dnešních dopoledních vyšetření bude muset v nejbližších týdnech docházet pravidelně na kontroly. Denně bude dostávat infuze, přesto není podle lékařů vyloučeno, že bude poruchou sluchu trpět doživotně.

Chuligána, který dělbuch na hřiště vhodil, zatkla policie bezprostředně po závěrečném hvizdu na základě záznamu z bezpečnostní kamery. Představitelé Rapidu pro něj požadují exemplární trest.

"Liga má teď jedinečnou šanci konečně použít radikální opatření. Tihle lidé by měli dostat doživotní zákaz vstupu na stadiony," řekl trenér Rapidu Peter Pacult.
gi pam

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud