11. prosince 2008 • 15:52

Advocaat: Nechme Aršavina odejít

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Zenitu Petrohrad Dick Advocaat se rozhodl v létě nechat odejít svou největší hvězdu Andreje Aršavina, který již delší dobu chce přestoupit do předního evropského celku.



Podle nizozemského kouče by to hráči mělo umožnit i vedení klubu.

"Někdy je třeba hráčům takové kvality dát šanci ukázat se v Evropě. Myslím si, že je správná doba udělat to i pro Andreje," uvedl Advocaat na tiskové konferenci po středečním utkání Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid.

Související články

Aršavin chce do Bayernu Mnichov ›››
Aršavin: Chci z Petrohradu pryč ›››

Právě madridský celek patří k hlavním kandidátům na získání služeb dravého útočníka. Středeční Aršavinův výkon však představitele Realu asi příliš nenadchl. Na hřišti nebyl téměř vidět a o poločase byl stažen.

"Andrej šel do zápasu s lehkou teplotou, proto jsme ho o půli raději vystřídali," vysvětlil Advocaat.

Sedmadvacetiletý útočník, který má na kontě 15 branek za ruskou reprezentaci, na sebe upoutal pozornost především povedenými výkony na evropském šampionátu, kde patřil k největším hvězdám.

Navíc letos dovedl Zenit k premiérovému triumfu v Poháru UEFA a Superpoháru. Ruský celek poté dostal na Aršavina hned několik nabídek okolo 20 milionů liber, svou hvězdu však tehdy odmítl prodat.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud