8. června 2011 • 20:30

Přestupy léta: Zázračný Brazilec i belgický buldozer

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S koncem fotbalové sezony se rozbíhá klasický kolotoč přestupů. Na koho mají manažeři políčeno tentokrát? Cristiano Ronaldo či Lionel Messi změní tým jen těžko. Přesto se najdou leckterá zajímavá jména, která by mohla obléct barvy některého z velkoklubů. Nakupovat chce Chelsea, Manchester City, Real i další. Nabízíme nejžádanější hráče současného přestupového termínu.



Nejvíc aktivní je zmíněná trojice mužstev. Především v Chelsea se čekají razantní změny, které spustí příchod nového trenéra. Jím by se s největší pravděpodobností měl stát Guus Hiddink.

Ten už dokonce dává klubu doporučení, koho by si v týmu představoval. Pozadu však nechce být ani Manchester United a další. Jaká jména jsou v právě načatém přestupovém období v kurzu?

Neymar (Santos, 19 let, Brazílie)


Odchod brazilské superstar na evropská kolbiště je víceméně jasnou záležitostí. Po talentovaném útočníkovi, který za brazilský Santos nastřílel v 64 zápasech 27 gólů, jde hned několik velkoklubů. Závody o nadaného čarostřelce nejspíš vyhraje londýnská Chelsea.

"Hrát v Evropě je můj sen. Jsem hrdý na to, že se o mě zajímá klub jako Chelsea. Myslím, že k tomuhle přestupu může dojít," nechal se slyšet oslavovaný Brazilec. "Anglie je dobrá země a Londýn skvělé místo na žití," přidal. Uskuteční se jeho přesun do Evropy už letos?



Romelu Lukaku (Anderlecht, 18 let, Belgie)

Další všemi naháněný supertalent. Teprve osmnáctiletý střelec se v letošní sezoně trefil čtrnáctkrát, pálilo mu to i v minulém ročníku. Nejvíc se znovu mluví o zájmu Chelsea, nabízí se i Real, Barcelona Manchester City či Manchester United.

Podle belgického tisku by mohl přestoupit za 18 milionů liber. "Půjdu do jednoho ze tří nejlepších klubů v Anglii, nebo zůstanu v Anderlechtu," nechal se slyšet Lukaku.

Ten chce mít o přestupu jasno co nejdřív, s transferem se určitě nebude otálet dlouho. Nejdál v jednání s belgickým supertalentem jsou Chelsea a City.


Cesc Fabregas (Arsenal, 24 let, Španělsko)

Jméno španělského kapitána se skloňuje každé přestupové období. "Kdy už mě pustíte do té Barcelony?" jako by se ptala opora zálohy Arsenalu. Fabregas by se rád vrátil do mateřeského klubu, ani minulé léto se tím nijak netajil.

"Za 45 milionů liber je váš," vzkazuje zájemcům Arsenal, který je letos ochotný svůj klenot prodat. Najde se někdo, kdo tuhle obří částku "kanonýrům" vysází? Zájem už opatrně sondoval i Real, který by moc rád šikovného záložníka svému úhlavnímu rivalovi z Barcelony vyfoukl.

Wesley Sneijder (Inter Milán, 27 let)

Nizozemský záložník rozhodně neměl takovou sezonu jako loni, kdy s Interem slavil ligový titul, pohár v Lize mistrů a s Nizozemskem si zahrál finále mistrovství světa.

Spekuluje se o tom, že po odchodu José Mourinha už v Itálii není tak spokojený. "Přemýšlím o Anglii," netají se svým přáním. Možné destinace? Manchester United či opět Chelsea, které tvořivého záložníka doporučuje sám trenér Guus Hiddink.

Kaká za Maicona (Real, Inter, oba Brazílie)

Kvůi nepříjemnému zranění  toho špílmachr Kaká v Realu zdaleka neodehrál tolik, kolik by si představoval. José Mourinho by si na místo pravého obránce moc přál svého oblíbence Maicona, který pod ním zářil minulou sezonu v Interu.

A právě Kaká by mohl být hráčem, kterého by za brazilského obránce Mourinho mohl obětovat. "Je to absolutní nesmysl," vyvrací prezident Interu Massimo Moratti. Ale jak se říká - na každém šprochu pravdy trochu...

Kdo ještě může přestoupit
Didier Drogba (Chelsea → Tottenham)

Alexis Sanchéz (Udinese → Chelsea, Manchester United, Manchester City, Barcelona)

Samir Nasri (Arsenal → Manchester United)

Phil Jones (Blackburn → Manchester United)


Supertalentovaný Brazilec Neymar slavil gól s maskou na hlavě
Supertalentovaný Brazilec Neymar slavil gól s maskou na hlavě

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud