20. června 2011 • 11:17

Barcelona prodává Davida Villu. Vábí ho Chelsea

Autor: pj
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď se něčeho podržte. Španělský zabiják David Villa má přestoupit do Chelsea! A nejde o žádný vtip. Barcelona je ochotna svého útočníka prodat, aby získala prostředky na dva drahé nákupy Ceska Fabregase a Alexise Sanchéze.



Takových spekulací se každý rok objeví několik. Bomba vedle bomby, nad jejímž tikáním zpozorní miliony fanoušků po celém světě. Těžko se jim chce věřit. Těžko si myslet, že Barcelona uvolní svůj klenot.

Pep Guardiola s Davidem Villou slaví mistrovský titulFoto AG
Ale letos (před zavedením přísného pravidla zakazující drahé přestupy) se prý může stát cokoliv. A důvody, proč by měl David Villa z Barcelony odejít, jsou prosté. Peníze.

Barcelona nutně potřebuje sehnat prostředky na dva velké přestupy. Talentovaný Alexis Sanchéz z Udine bude stát 35 milionů liber. A jestliže se Katalánci dohodnou s Arsenalem na transferu Ceska Fabregase, zaplatí dalších 50 milionů liber.

Ať už je Barcelona jakkoli bohatá, ani ona si nemůže dovolit bezhlavé utrácení. Navíc, když ji tíží dluhy, které se snaží každý den umazávat.

Prodej Davida Villy by v současné době přišel vhod. A pokud Chelsea nebo Manchester City zaplatí požadovaných 40 milionů liber, tak proč otálet? Tolik peněz za 29letého útočníka nikdo jiný nezaplatí. Navíc prodej Villy by „Barcu“ bolel rozhodně méně, než třeba odchody Xaviho, Iniesty či dokonce Messiho.

„Guardiola by samozřejmě v ideálním případě Villu udržel. Vidí v něm velkého hráče, který dopomůže klubu k dalším trofejím. Ale zároveň si uvědomuje, že obětování Villy napomůže k jiným obchodům. A Manchester City a Chelsea by pochopitelně rádi Villu koupily,“ odhalil zdroj daily Mail.

Pro londýnskou Chelsea, která už vzdala boj o Brazilce Neymara, vypadá David Villa jako atraktivní alternativa. V neposlední řadě kvůli jeho báječné souhře s reprezentačním parťákem Torresem…

KOHO CHCE BARCELONA

Cesc Fabregas, Arsenal
50 milionů liber (1,4 miliardy korun)
Alexis Sanchéz, Udine
35 milionů liber (645 milionů korun)
Guiseppe Rossi, Villarreal
20 milionů liber (540 milionů korun)
Mamadou Sakho, Paris SG
15 milionů liber (405 milionů korun)
Kiko Femenía, Hercules
1,5 milionu liber (41 milionů korun)

KDO MOŽNÁ Z BARCELONY ODEJDE

David Villa
(zájemci: Manchester City, Chelsea)
Bojan Krkič
(zájemci: AS Řím, Liverpool, Arsenal, Udine)
Jeffren Suarez
(zájemce: Liverpool)

David Villa těžko věřil neúspěchu svého týmu
David Villa těžko věřil neúspěchu svého týmu

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud