26. prosince 2011 • 09:09

Bony se učí od krajana: Drogba mě sleduje, ptal se na mě Čecha

Autor: har, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Česka odešel před rokem, na Prahu ale stále nedá dopustit. Bony Wilfried fotbalově vyrostl ve Spartě, nyní se z něj stala hvězda nizozemského Arnhemu. A míří ještě výš. Mluví se o jeho příchodu do Chelsea, kde by mohl nahradit svého slavnějšího krajana. "Drogba mě sleduje," prozradil v rozhovoru pro Sport magazín kanonýr z Pobřeží Slonoviny.



Díky své srdečné povaze a především skvělým výkonům na hřišti se stal miláčkem diváků i v Nizozemsku.

Stejně jako jeho jméno skandovaly tribuny na Letné, ho nyní vzývají v Arnhemu. Třiadvacetiletý ostrostřelec Bony Wilfried má našlápnuto ke skvělé kariéře.

Dokonce se mluví o tom, že by brzy mohl přestoupit do Chelsea, jednoho z nejlepších klubů světa. "Jestli přijde dobrý tým, který bude hrát Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, a řekne: Hele, máme dobré peníze pro tebe a pro Arnhem - tak proč bych nešel?“ říká o možné změně dresu.

Mezi největší opory Chelsea patří Bonyho krajan Didier Drogba. „Občas si voláme. Ale tohle jsme neprobírali,“ glosuje možný příchod na Stamford Bridge. Legendu Chelsea dobře zná, Drogba mu dokonce přihrál na první gól v reprezentaci.

"Když jsem přijel poprvé na nároďák, říkal, že koukal na některé moje zápasy ve Spartě. Měl i zprávy od Petra Čecha, který s ním o mně mluvil v kabině. Drogba sledoval, když jsme hráli v Praze derby nebo zápasy v Evropské lize. Pořád to sleduje. Ví, s kým budu hrát. Píšeme si, voláme si.“

Bony Wilfried, hvězda nizozemského ArnhemuFoto Pavel Mazáč Sport
Africký kanonýr, jenž v podzimní části sezony nastřílel za Arnhem deset gólů, na hvězdu "blues" nedá dopustit. „Je to dobrý, otevřený kluk, který dělá srandu. Zažil toho hodně, má obrovské zkušenosti, takže umí dobře poradit,“ chválí svého slavnějšího krajana.

Bony nedá dopustit ani na Českou republiku. Ve Spartě nakoukl do velkého fotbalu, česky mluví ještě lépe než v době, kdy opouštěl Letnou. "Sparta mi dala první evropskou šanci. Vytvořila mi veškeré podmínky, abych se mohl zlepšovat. Nedám na ni dopustit," přiznává Bony.

Kam to dotáhne usměvavý chlapík z Pobřeží Slonoviny? I v Nizozemsku přiznávají, že nadaného forvarda v Arnhemu dlouho neudrží. "Je to jeden z nejlepších hrotových útočníků v nizozemské lize. Odejde do evropského velkoklubu a ne méně než za 10 milionů eur," tipuje reportér nizozemského listu De Telegraaf Ronalo Arenos.

Bony Wilfried, hvězda nizozemského Arnhemu
Bony Wilfried, hvězda nizozemského Arnhemu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud