6. ledna 2013 • 17:15

VIDEO: Akrobacie, slalom a pumelice - adepti na Gól roku 2012

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Nádherných branek padly desítky, který gól byl ale ten nejhezčí? Do užšího finále soutěže, která bude vyhodnocena v rámci pondělního vyhlášení Zlatého míče FIFA, prošly nakonec tři zásahy - akrobatická paráda, slalom a nebo pumelice. Na svědomí je mají Kolumbijec Radamel Falcao z Atlétika Madrid, Brazilec Neymar z brazilského Santosu a Miroslav Stoch z Fenerbahcee Istanbul. Jeden z nich získá prestižní Puskásovu cenu.



Kanonýr španělského Atlétika Madrid střílí góly na počkání. Sype je do sítě silných i slabých soupeřů a fanoušci šílí nadšením.

Do nominace o nejhezčí gól roku se dostala trefa Kolumbijce z přípravného zápasu jeho týmu proti América de Cali. Tam se po rohu Falcao položí v pokutovém území do centru a míč z jeho kopačky prosviští šibenicí do sítě.

VIDEO: Podívejte se na parádní trefu Falcaa

Falcao má ve finále silné konkurenty. Světovými velkokluby obletovaný Brazilec Neymar je stále věrný FC Santos.

V bitvě proti Internacionalu před parádní sólovou akci, kdy potvrdil svou výtečnou techniku a cit pro zakončení. I tady srdce příznivců plesala, s jakou grácií brazilský reprezentant skóroval.

VIDEO: Parádní slalom Neymara stojí za vidění

Třetím do party je ve finále slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Ten v dresu tureckého Fenerbahce rozjásal parádou fanoušky v duelu proti Gençlerbirligi.

Ke Stochovi se snesl míč po rohu ještě před pokutovým územím, hráč do něj prásk pravačkou z voleje a poslal jej do horního rohu branky.

VIDEO: Třetím adeptem na Puskásovu cenu je pumelice Slováka Stocha

Který ze střelců Puskásovu cenu nakonec získá, to bude jasné v pondělí na Galavečeru FIFA, jenž začíná v 19 hodin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud