Pavel Kalouš
15. srpna 2014 • 04:56

Slepička, Čech a spol. míří do Indie! V Super League vydělají miliony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku by takovou sumu vydělali za dva roky, v Indii to stihnou za tři měsíce. Sedm českých hráčů, mezi nimi útočník Miroslav Slepička nebo brankář Marek Čech, si zahraje nově vzniklou indickou Super League. Za čtvrt roku by měli inkasovat až pohádkových 1,5 milionu korun.



Fotbalová exotika, druhá nejlidnatější země světa a až stodvacetitisícové stadiony. Ale také pohádkový výdělek, o kterém se jim už ani nesnilo. To všechno čeká na sedmičku českých hráčů, kteří v polovině září vyrazí do Indie, kde startuje zbrusu nová soutěž.

„Je to pilotní projekt, ale už teď budou hráči velmi dobře zaplacení. Vydělají si několikanásobně víc než v české lize,“ říká hráčský agent Pavel Paska. Právě na něj se před několika týdny obrátili promotéři indické Super League, když sháněli cizince pro osm nově vzniklých klubů.

ČEŠI V INDII
Jan Štohanzl (Boleslav)
Miroslav Slepička (Příbram)
Pavel Eliáš (Jablonec)
Jan Šeda (Boleslav)
Jakub Podaný (Sparta)
Marek Čech (bez angažmá)
Tomáš Josl (bez angažmá)

Každý z nich bude mít na soupisce kromě místních Indů také osm zahraničních hráčů. Mezi nimi mají být také příbramský útočník Miroslav Slepička, boleslavský záložník Jan Štohanzl nebo bývalý brankář Sparty a Plzně Marek Čech, který je bez angažmá.

Kde přesně budou hrát, však ještě jasné není. Rozhodne o tom totiž až příští týden draft, při kterém si po vzoru hokejové NHL kluby hráče rozeberou. „Přípravný kemp jim začíná 15. září, za dva týdny pak odstartuje sezona, která vyvrcholí finále 15. prosince,“ popisuje Paska.

Slepičkovi a spol. tak „hrozí“ angažmá na severu Indie v Dillí, nebo také o dva tisíce kilometrů jižněji ve městě Koči. Hrát se bude většinou na stadionech pro atletiku nebo kriket, což je v Indii nejpopulárnější sport. K evropským standardům však mají indické arény daleko.

„Do budoucna je to hodně zajímavé, ta soutěž má velký potenciál. Počítám, že by mohla mít podobný průběh jako v Číně, kde jdou popularita fotbalu a platy hráčů rychle nahoru. A když čeští hráči uspějí, mohli by nám otevřít dveře na nový trh,“ slibuje si Paska.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O INDICKÉ LIZE I ROZHOVOR S MARKEM ČECHEM ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud