27. října 2014 • 10:00

Hrůzná smrt! Kapitána reprezentace JAR (†27) zastřelili kvůli mobilu

Autor: ČTK, iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán jihoafrické fotbalové reprezentace Senzo Meyiwa byl zastřelen při loupežném přepadení, když bránil svou přítelkyni. Informovala o tom policie, která za informace vedoucí k dopadení trojice pachatelů nabídla odměnu 17 tisíc randů (asi 32 tisíc korun).



Podle BBC vešli do domu za Meyiwou dva muži, jeden čekal venku. Krátce po střelbě všichni útočníci uprchli. Jeden z nich údajně požadoval po fotbalové hvězdě mobilní telefon. "Jak můžete někoho zabít jen kvůli mobilu?" ptal se na Twitteru spoluhráč reprezentačního brankáře Tsepo Masilela.

"Senzo se snažil ochránit svoji přítelkyni, protože jeden z mužů na ni namířil pistoli," dodala. Meyiwa byl zasažen do zad, sedmadvacetiletý gólman poté po převozu do nemocnice zemřel.

Upřímnou soustrast pozůstalým vyjádřil i prezident Jihoafrické republiky Jacob Zuma a kvůli tragické události bylo odloženo derby mezi Sowetem Giants a Orlandem.

Místo činu. Tady zemřel kapitán jihoafrické reprezentace Senzo Meyiwa...
Místo činu. Tady zemřel kapitán jihoafrické reprezentace Senzo Meyiwa...

Meyiwa odchytal za národní tým JAR šest zápasů, přičemž v posledních čtyřech utkáních kvalifikace mistrovství Afriky vedl mužstvo jako kapitán. Celou kariéru strávil v týmu Pirates, kterému ještě v sobotu pomohl k postupu do semifinále Ligového poháru. V letech 2011 a 2012 získal s týmem z předměstí Johannesburgu ligový titul.

Jeho smrt opět upozornila na vysokou kriminalitu v Jihoafrické republice, kde od dubna 2013 do letošního března bylo zavražděno přes 17 tisíc lidí. Podle Reuters je to o 800 víc než v předchozím roce.

Meyiwa strávil celou kariéru v klubu Orlando Pirates, kterému ještě v sobotu pomohl k postupu do semifinále Ligového poháru. V letech 2011 a 2012 získal s týmem z předměstí Johannesburgu ligový titul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud