Richard Šíma
6. února 2015 • 14:11

Exbaníkovec Martin Svědík bude asistentem Uhrina v Dinamu Minsk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Exostravský trenér Martin Svědík má nové angažmá. Stane se asistentem Dušana Uhrina v běloruském Dinamu Minsk. Bývalý trenér Baníku, jenž dovedl tým na páté místo tabulky a přesto byl po podzimu odvolán, tak zůstal bez angažmá jen několik týdnů.



„Moc se na tu práci těším a má to hned několik důvodů,“ pravil Svědík. „Zaprvé je to moje první angažmá v cizině a hned takto zajímavé. Zadruhé budu moci spolupracovat s takovým trenérem, jakým je Dušan Uhrin. To je šance mnohému novému se přiučit. A zatřetí jsem v týmu, který skončil v minulé sezoně druhý, takže se těší na účast v pohárové Evropě,“ řekl trenér, pod jehož vedením se Baník na podzim nečekaně vyšvihl na páté místo tabulky.

„Na Ostravu budu vždycky vzpomínat v tom nejlepším,“ řekl Svědík, pro něhož prý nečekané odvolání není důvodem k zatrpklosti. „Baník mi dal první velkou šanci, na to se nezapomíná. Naopak. Za to mu zůstanu navždy vděčný. Poznal jsem v něm spoustu zajímavých hráčů, kolegů a nikdy nezapomenu na jeho fanoušky, kterým mám za co děkovat,“ pravil čtyřicetiletý kouč.

Letos v lednu završil studium trenérské profilicence a věřil, že se dočká zajímavé nabídky z některého z tuzemských prvoligových klubů k práci na postu hlavního trenéra, na němž ostatně v Baníku, byť neoficiálně, pracoval. Nestalo se, nyní bude asistentem v Minsku.

„Ta nabídka prostě přišla a já ji považuju za tak zajímavou, že jsem se rozhodl více nečekat a jít do toho. Byl bych proti sobě, kdybych to nezkusil a ty zkušenosti, které můžu takto získat, odmítl. Samozřejmě věřím, že v budoucnu se do Česka vrátím a k práci hlavního trenéra se zase dostanu,“ dodal Svědík.




Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud