11. září 2015 • 22:20

De Gea se stal nejlépe placeným gólmanem. V TOP 5 je i Čech

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář David de Gea si nesplnil sen o přestupu do Realu Madrid. Truchlit ale nemusí. V Manchesteru United podepsal novou smlouvu a stal se s přehledem nejlépe placeným gólmanem fotbalového světa. Až hluboko za Španělem jsou hvězdy Manuel Neuer či Gianluigi Buffon. Přesně polovinu pak bere v Arsenalu Petr Čech.



De Gea si díky novému čtyřletému kontraktu v United vydělá 200 tisíc liber (7,4 milionu korun) týdně. Gigantická mzda, díky které se zařadil mezi nejlépe placené fotbalisty světa. A s přehledem vládne kolegům brankářům.

Druhým v TOP 5 je paradoxně Víctor Valdés, De Geův spoluhráč z United. Bývalý gólman Barcelony je ale ve válce s trenérem Van Gaalem a nezdá se, že by měl v blízké době opustit místo na tribuně. Přesto bude nadále pobírat 150 tisíc liber (5,5 milionu korun) týdně.

I na třetím místě je zástupce Premier League. Celých 120 tisíc liber (4,4 milionu korun) dostane každý týden brankář Manchesteru City Joe Hart. Také anglický reprezentant si před časem vyzkoušel, jaké to je být nejlépe placeným gólmanem světa.

Až čtvrtý je podle mnohých nejlepší brankář planety Manuel Neuer. Německý mistr světa v Bayernu Mnichov pobírá týdenní gáži ve výši 110 tisíc liber (4,1 milionu korun).

Elitní pětici nejlépe placených gólmanů světa uzavírá Petr Čech. Zkušený reprezentant si po odchodu z Chelsea trochu pohoršil, i v Arsenalu si ale přijde na zajímavé peníze. Týdně vydělá 100 tisíc liber (3,7 milionu korun).

TOP 5 nejlépe placených gólmanů světa

1. David de Gea 7,4 milionu týdně
2. Víctor Valdés 5,5 milionu týdně
3. Joe Hart 4,4 milionu týdně
4. Manuel Neuer  4,1 milionu týdně
5. Petr Čech  3,7 milionu týdně

Až za českým reprezentantem je Iker Casillas, který ještě nedávno žebříček vedl. Španělský kapitán ale přestoupil z Realu Madrid do Porta a musel přistoupit na výrazné snížení platu.

Do desítky se pak dostali i gólman Tottenhamu Hugo Lloris, Gianluigi Buffon z Juventusu či talentovaný Marc-André ter Stegen z Barcelony.

2413009:gallery:true:true

2401684:gallery:true:true

2401670:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud