6. prosince 2016 • 10:16

Ödegaardovi pomůže plnoletost! Hostování z Realu už nejspíš klapne

Autor: Jakub Pláteník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejmladší norský reprezentant, velká naděje Realu Madrid. Martin Ödegaard si sice minulý týden poprvé v této sezoně zahrál za áčko Realu Madrid, jeho budoucnost bude směřovat jinam. Velmi pravděpodobné je jeho hostování ve francouzském Rennes, o víkendu už seděl na tribuně při jeho utkání.



Jednou nastoupil v lize a jednou v poháru, na dvouleté působení posily za 280 milionů korun to není příliš. Ačkoliv bývalý kouč Realu Carlo Ancelotti označil Ödegaardův příchod do klubu za marketingový tah, v Madridu ještě nad ním zdaleka nelámou hůl.

Současný trenér Zinedine Zidane si mladíka cení a věří v jeho talent, ovšem nedokáže mu dát dostatek prostoru v prvním mužstvu. „Radím mu, aby si našel hostování, kde bude hrát pravidelně. Přípravu odehrál velmi dobře, ale obávám se, že pro něj nenajdeme potřebné minuty,“ řekl Zidane o Ödegaardovi.

Už v létě se o něj zajímalo Rennes, kde v minulosti působil brankář Petr Čech . Z transferu sešlo, protože klub se obával porušení pravidel FIFA ohledně přestupů hráčů mladších 18 let. Za necelých 14 dní ale Ödegaard oslaví plnoletost a transferu už tedy nic nebrání. Mladý Nor dokonce navštívil se svým otcem domácí utkání Rennes proti St. Etienne.

V roce 2015 podepsal tehdy nejsledovanější fotbalový mladík světa smlouvu s Realem na tři roky. Od té doby pravidelně nastupuval za juniorskou Castillu a třikrát se dostal do nominace áčka. Naposledy před týdnem v pohárovém utkání proti Leonese, když odehrál celých 90 minut. Na premiérový gól mezi dospělými stále čeká.

Jak bude řešit chybějící herní praxi mezi dospělými? Hledalo se adekvátní hostování. Ve hře byly mužstva z Anglie i Německa, ale talent nakonec s největší pravděpodobností zamíří do Francie.

Fotbalové přestupy sledujte ONLINE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud