29. prosince 2016 • 19:26

Tévez nechtěl hrát pro peníze. Teď vydělá skoro tři miliony denně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady už zůstává rozum stát. To, co čínská Šanghaj Šen-chua vysází za Carlose Téveze, zatím jiný fotbalista nikdy nedostal. Dvouletá smlouva zajistí 32letému Argentinci příjem 19,5 milionu korun týdně. Drobný útočník se přitom v roce 2015 vrátil do mateřského klubu Boca Juniors. Není to tak dávno, kdy Tévez tvrdil, že kvůli vysokým sumám plynoucím do fotbalu s kariérou sekne.



"Už nechci hrát. Jsem z fotbalu unavený. Fotbal je jen o penězích a to se mi nelíbí," prohlásil Tévez v roce 2010 ještě jako hráč Manchesteru City. Jaký to paradox, když o šest let později podepsal smlouvu v Šanghaji, která z něj dělá nejlépe placeného fotbalistu světa.

Sumy, které někdejšímu argentinskému reprezentantovi plynou z luxusního dvouletého kontraktu, by normální člověk asi raději neměl číst. Tévezovi v přepočtu na konto přiteče každý týden 19,5 milionu korun, čímž předčí největší fotbalové hvězdy včetně Lionela Messiho či Cristiana Ronalda.

Argentinský útočník Carlos Tévez se po přestupu do Číny stal nejlépe placeným fotbalistou světaFoto Koláž iSport.cz

Britský Daily Mail Tévezovu smlouvu rozebral ještě detailněji. Každý den inkasuje 2,8 milionu korun týdně, přepočteno na libry 87 857. Na hodinu to dělá 3 660 liber (117 120 korun), 61 liber na minutu (1 952 korun) a jednu libru na vteřinu (32 korun).

Pokud Tévez vydrží v Číně podepsané dva roky, vyinkasuje celkem 64 milionů liber, což znamená 2,1 miliardy korun. Za hráče, jehož nejlepší léta kariéry už padají do minulosti, vskutku neuvěřitelné peníze.

Tévezova výplata by pokryla náklady na Alexise Sáncheze s Mesutem Özilem v Arsenalu. Argentinský rychlík bere víc než trojice Eden Hazard (Chelsea), David Silva a Kevin de Bruyne (oba Manchester City) či dvojice nejlépe placených hráčů v Premier League Paul Pogba a Wayne Rooney.

Přitom Tévez v minulém roce sekl s kariérou v Evropě. Ukončil štaci v Juventusu a vrátil se do mateřského klubu Boca Juniors. Brzy ho ale zlákala šílená nabídka z Číny. A udělala z něj nejlépe vydělávajícího fotbalistu planety.

Speciál o fotbalových přestupech najdete ZDE » 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud