31. července 2018 • 04:25

Neymar o simulování: Podíval jsem se do zrcadla, teď jsem nový muž

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nedávném světovém šampionátu měl být hlavní brazilskou hvězdou, lídrem, který ambiciózní Jihoameričany konečně zase dovede k titulu. A útočník Neymar na sebe v Rusku skutečně hodně upozornil. Víc než o fotbalovém umění se však mluvilo o jeho teatrálně přihrávaných pádech a zdlouhavém polehávání na trávníku. Brazílie navíc nezvládla už čtvrtfinále proti Belgii. Neymar teď připustil, že v některých situacích přeháněl, a slibuje: „Jsem nový muž!“



Když se útočník PSG na konci února zranil, jediná otázka všech fanoušků „kanárků“ zněla: „Stihne mistrovství světa?“ Neymar podstoupil operaci vlasové zlomeniny nártní kůstky a vymknutého kotníku a začal s rekonvalescencí. Do klubové části sezony už nezasáhl, pro začátek reprezentační přípravy na šampionát ale byl připravený. A vrátil se ve velkém stylu. Před MS po parádních akcích, které obletěly internet, skóroval v přátelských zápasech s Chorvatskem i Rakouskem.

V Rusku už to ale taková sláva nebyla. Neymar sice odehrál všech pět utkání a dvakrát se prosadil i střelecky. Fanoušci už ale na sociálních sítích nesdíleli jeho technické finty a překvapivá řešení herních situací.

Hitem byla spíš parodická videa, která šestadvacetiletého Brazilce znázorňovala v „rolující pozici“, do které se na turnaji dostával častěji, než by se slušelo. Kvůli tomu čelil i výsměchu expertů z celého světa. „Má snad nejmenší práh bolesti na světě,“ rýpl si třeba Gary Lineker, bývalý anglický kanonýr a nynější komentátor televize BBC.

Teď se ale Neymar pokusil své poničené renomé vylepšit. V reklamním videu částečně přijal kritiku a slibuje, že se do budoucna změní. „Možná si myslíte, že (simulováním) přeháním – někdy skutečně ano. Ale pravda také je, že na hřišti trpím. Nemáte tušení, čím jsem si prošel mimo něj. Když po zápase zmizím bez toho, abych mluvil s novináři, není to proto, že umím jen vyhrávat. Ale proto, že jsem se vás pořád nenaučil zklamat,“ promlouvá Neymar v reklamním spotu směrem k fanouškům.

„Když vypadám nezdvořile, není to proto, že jsem rozmazlené dítě. Ale proto, že jsem se ještě nenaučil vyrovnat se svou frustrací. Uvnitř mě je stále chlapec, který někdy oslní celý svět, jindy zase všechno zkazí. A můj boj je držet toho kluka naživu,“ vysvětluje hvězda brazilského fotbalu.

Neymar se konkrétně vyjádřil i k častému polehávání. „Možná si myslíte, že jsem padal příliš často, ale není to tak. Rozpadl jsem se. A to bolí mnohem víc, než když vám kdokoliv šlápne na operovaný kotník. Vzal jsem si čas, abych přijal vaší kritiku. Vzal jsem si čas, abych se na sebe podíval do zrcadla a stal se novým mužem. Teď jsem tady s široce otevřeným srdcem,“ uzavřel Neymar svůj proslov v portugalštině.

Reklamní video pak zveřejnil i na svém oficiálním twitterovém účtu s popiskem: „Padl jsem. Ale jen ti, kteří padnou, zase mohou vstát. Můžete pokračovat v házení kamenů. Nebo ty kameny můžete hodit pryč a pomoct mi vstát. Protože když vstávám, celá Brazílie se mnou.“

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud