25. července 2020 • 10:00

Hušbauer do Famagusty. Překročili jsme finanční rámec, zní z klubu

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Josef Hušbauer po konci angažmá v pražské Slavii přestoupil do Anorthosisu Famagusta. Třicetiletý záložník s kyperským klubem podle jeho webu podepsal dvouletou smlouvu.



„Tento klub o projevil velký zájem, což pro mě bylo důležité. Hodně se těším na další kapitolu ve své kariéře,“ řekl Hušbauer v rozhovoru pro klubovou televizi.

Hušbauer skončil ve Slavii po čtyřech a půl letech, přestože měl v Edenu ještě rok platný kontrakt. Už na jaře jednadvacetinásobný reprezentant hostoval v Dynamu Drážďany, s nimiž sestoupil z druhé německé ligy.

Bývalý hráč Sparty, Žižkova, Příbrami nebo Ostravy si vyzkouší třetí zahraniční angažmá. V minulosti působil také v italském Cagliari, kde se však neprosadil a zasáhl jen do tří soutěžních zápasů. V Drážďanech odehrál Hušbauer i vinou zranění 10 utkání, zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Uplynulý ročník kyperské ligy byl kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončen. Famagusta v tabulce obsadila druhé místo za Omonií Nikósie vinou horších vzájemných zápasů. Anorthosis, kde působí i slovenský útočník a bývalý hráč Plzně Michal Ďuriš, čeká kvalifikace o postup do skupiny Evropské ligy.

Na oslavy slávistického titulu dorazil i Josef Hušbauer, kterého pak vyvolávali fanoušci
Na oslavy slávistického titulu dorazil i Josef Hušbauer, kterého pak vyvolávali fanoušci

„Chci pomoci vyhrát ligu, protože minule to jen velmi těsně nevyšlo. Doufám, že v nové sezoně vyhrajeme,“ uvedl Hušbauer. „Velice rád střílím, jsem hodně kreativní a ofenzivní. Těším se na fanoušky, spoluhráče a novou ligu,“ dodal rodák z Prahy.

„Jeho fotbalový životopis je vzrušující. Je v dobrém věku a věříme, že na základě svých statistik bude schopen týmu pomoci. Doufáme, že se snadno adaptuje a pomůže, jak bude chtít trenér,“ řekl mluvčí rozhlasové stanici Super Sport FM. „Možná jsme malinko překročili náš finanční rámec, ale je to hráč, který může být rozdílový,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud