23. května 2009 • 13:16

Advocaat povede Belgii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem belgické fotbalové reprezentace by měl od začátku příštího roku být Nizozemec Dick Advocaat. Podle svazového předsedy Francoise De Keesmaeckera podepíše jednašedesátiletý kouč poté, co mu vyprší smlouva se Zenitem Petrohrad



Advocaat by měl podepsat s Belgií dvouletý kontrakt s ročním příjmem 600.000 eur (asi 16 milionů korun).

"Když dovede tým na mistrovství Evropy v roce 2012, smlouva se automaticky prodlouží o půl roku," citovala De Keersmaeckera agentura Retuers.

Podle belgických médií je Advocaat angažmá u belgického národního týmu nakloněn, protože by to měl blízko k rodině v Nizozemsku.

Advocaat v minulé sezoně dovedl Zenit k triumfu v Poháru UEFA, předtím získal titul a vyhrál Nizozemský pohár s PSV Eindhoven, slavil i dva tituly s Glasgow Rangers a vedl Borussii Mönchengladbach.

Angažmá u belgického týmu nebude pro Advocaata prvním působením u reprezentace. Působil na lavičce Nizozemska, Koreje a Spojených arabských emirátů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud