24. srpna 2009 • 11:07

Prsty v nose, chvaty i kopy. Rezerva Chelsea se servala s Al Ahlí

Autor: tbl, mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání mezi rezervním týmem anglické Chelsea a dubajským Al Ahlí muselo být minulou středu ukončeno už po 35 minutách hry kvůli rvačce, do které se postupně zapojili všichni hráči. Oba celky se od té doby snaží celou aféru utajit.



Podrobnosti vypluly na povrch až ve chvíli, kdy se britskému nedělníku News of the World přihlásil jeden z očitých svědků tohoto fotbalového zápasu.

"Fotbalisté se naháněli po celém hřišti, probíhaly tam útoky na oči, tahání za vlasy. Jeden hráč Al Ahlí dokonce strčil Kakutovi prsty do nosu," tvrdí šokovaný divák a dodává: "Chelsea to nevyprovokovala."

Celou rvačku měl údajně odstartovat brutální skluz na obránce Bena Gordona. Kromě ran pěstí prý vzduchem létaly i kopy a chvaty jako z filmů holywoodské produkce.

Anglický tým přiznal, že k problémům při zápase došlo, bližší komentář ale zatím odmítá. "Měli jsme tu určitý nešťastný incident, teď už je ale všechno vyřešeno," odpověděl tiskový mluvčí Chelsea na otázku listu The Guardian.

Z internetových stránek londýnského klubu mezitím tiše zmizely všechny zmínky o utkání. Televizní stanice ChelseaTV, která zápas dokumentovala, prý natočené záběry schovala do trezoru.

O rvačce mlčí i Al Ahlí, kterému ještě v minulé sezoně šéfoval současný předseda ČMFS Ivan Hašek. Mužstvo patřící arabským šejkům si v současnosti nemůže dovolit žádnou kontroverzi, neboť jedná o příchodu českého záložníka Pavla Nedvěda.

Světlo do celého případu by mohla vnést asi jedině anglická Fotbalová asociace, která se chystá k vyšetřování. Pro zápas, který byl uspořádán hodně narychlo, totiž Chelsea poskytla jednoho ze svých nejlepších rozhodčích a právě jeho zápis by mohl být nejkvalitnějším dostupným líčením podivné události.

Nejšílenější fotbalové rvačky

Ze rvačky rezervy Chelsea a Al Ahlí sice videozáznam není, ale podle výčtu zranění se dá usuzovat, že by se v klidu mohla měřit s násilnostmi po přátelském utkání Queens Park Rangers s čínským olympijským výběrem z předloňského února. Slovu "přátelský" dalo toto klání úplně nový význam!



Pěsti a kopance nejsou ve fotbale žádná novinka. Je rok 1984, finále Španělského poháru mezi Barcelonou a Athleticem Bilbao. Slavný katalánský tým prohrává 0:1... ale slavný Diego Maradona to jen tak nenechá!

Fotbalový svátek okořenil vložkou jak z akčního filmu. Zřejmě chtěl za svou barcelonksou kariérou zanechat parádní tečku, v létě totiž přestoupil do Neapole

Kromě frustrace z prohraného finále byla za Maradonoým činem i pomsta. Jednou z obětí jeho karate byl totiž i Andoni Goikoetxea, který o několik měsíců dříve zlomil argentinskému kouzelníkovi nohu.



Brutální souboje se nevyhýbají ani těm nejprestižnějším soutěžím. Na světovém šampionátu v roce 2006 nezvládla Argentina penaltovou porážku z rukou domácího Německa ve čtvrtfinále. Namísto oslav se německý nároďák musel bránit rozlíceným Argentincům.



Milionářská Liga mistrů také nezůstala rvaček ušetřena. Nejlepším příkladem je střet po bezgólové remíze mezi Interem a Valencií v sezoně 2006/2007. Valencii výsledek stačil, v Itálii totiž získala příznivé skóre 2:2 a do čtvrtfinále postoupila díky gólům na hřišti soupeře.

Domácí Marchena se po konečném hvizdu rozhodčího dostal do potyčky s Burdissem, kterého nakonec museli držet spoulhráči i soupeři. Melu ale pořádně odstartoval teprve obránce Valencie David Navarro, když vběhl na hřiště a Burdissovi parádně jednu "natáhl". Nehodlal ale riskovat zdraví a chtěl ze hřiště prchnout, což se samozřejmě hráčům Interu nelíbilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud