29. prosince 2009 • 03:36

Hon na Agüera! Lednové přestupy se blíží...

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč se na fotbalovém trhu nepočítá s velkými přestupy? Důvody jsou dva. Finanční situace dovolí jen málokomu rozhazovat a hlavně každý prodávající klub si spíš počká až na léto, kdy mistrovství světa může ceny hráčů výrazně zvednout.



HON NA AGÜERA
Všechno se schyluje k tomu, že nejdražším mužem lednového transferového okna se stane právě útočník Atlétika Madrid. Španělský klub by v nelehké situaci, kdy ze všech sil bojuje o udržení v nejvyšší soutěži, jistě přivítal finance, které zájemci za Sergia Agüera nabízejí. Jedná se zhruba o sumu 40 milionů liber.

„Při vší úctě k Atlétiku, tenhle klub je už pro Agüera malý,“ poznamenal například útočník Chelsea Didier Drogba. Právě z těchto mužů by se mohli stát parťáci. Chelsea totiž patří mezi nejvážnější uchazeče o Agüera. „Vím, že se o mě tenhle klub zajímá. A také vím, proč tomu tak je. Chelsea věří, že bych mohl hrát v jejich sestavě důležitou roli,“ uvedl sám Argentinec.

TOP 10 nejočekávanějších přestupů: Agüero, Džeko, Ribéry... »

Jenže v Premier League se na Agüera soustředí víc klubů. Kromě Chelsea se k němu hlásí i Manchester United nebo Manchester City. „Máme na Sergia několik nabídek a neříkáme, že jej nepustíme,“ naznačil majitel klubu Miguel Angel Gil Marin. „Pokud bude chtít Agüero jít, uvolníme jej. Stejně jako jsme to udělali s Fernando Torresem,“ připomněl přes dva roky starý přestup španělského útočníka do Liverpoolu.

„Sergio roste rychleji než Atlético a myslím si, že se blíží čas na to, aby odešel,“ uvedl sám Torres. Pokud by však v lednu Agüero zamířil do jakéhokoliv klubu, který pokračuje v Lize mistrů, nastal by problém. Stejnou soutěž totiž už Argentinec hrál na podzim s Atlétikem Madrid a tím pádem už v této sezoně nesmí do Champions League zasáhnout v dresu jiného klubu.
Ovšem to kolosy jako Chelsea nebo Manchester United pravděpodobně příliš nepálí. Při šíři jejich kádru se dá čekat, že by se s podobným „martyriem“ snadno vypořádaly.

Gól! Radostný střelec Aguero
Gól! Radostný střelec Aguero


ZÁSKOKY

Najdou se i důvody přestupu, které třeba postrádají z dlouhodobého hlediska větší perspektivu. Přesto i k nim možná dojde. Tak například Chelsea vážně přemýšlela o angažování útočníka Luky Toniho, o nějž nestojí v Bayernu. Přestože kondičně zanedbaný Ital skoro celý podzim nehrál, londýnský klub je hodlal využít hlavně v lednu, kdy bude několik jeho hráčů v čele s Drogbou startovat na africkém šampionátu.

Arsenal zase nutně potřebuje útočníka, protože Robin Van Persie s Nicklasem Bendtnerem chybí kvůli zranění. Takže v okruhu potenciálních posil se ocitl třeba mírně problémový třicetiletý Craig Bellamy.

Everton si zase půjčí na pár týdnů Landona Donovana z Los Angeles a pokusí se tím překonat období, kdy mu chybí zranění hráči.

ŠETŘENÍ MARNOTRATNÝCH

Letní rozhazování Realu Madrid, kdy si nakoupil hráče za čtvrt miliardy euro (zhruba 6,25 miliardy korun), asi nebude mít pokračování. Španělský velkoklub momentálně nepočítá s velkými investicemi do nových posil. „Věřím, že je i v silách současného kádru vyhrát Ligu mistrů. To je náš hlavní cíl pro následující rok,“ oznámil trenér Realu Manuel Pellegrini.

Ovšem stále existují hráči, kvůli kterým by v Madridu v lednu udělali výjimku. Pokud by třeba Bayern Mnichov souhlasil s uvolněním Francka Ribéryho, Real by jistě rád sáhl do kasy pro potřebných 60 milionů euro...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud