20. října 2010 • 11:47

Baroš bez trenéra. Galatasaray vyhodil Rijkaarda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový útočník Milan Baroš je v Galatasaray bez trenéra. Vedení tureckého klubu se s Frankem Rijkaardem dohodlo na ukončení smlouvy. Galatasaray to oznámil na svém webu. Podle tureckých médií by se jeho nástupcem měl stát Fatih Terim.



Galatasaray prožívá jeden z nejhorších vstupů do sezony v historii klubu. Z úvodních osmi ligových zápasů hned čtyři prohrál, navíc nepostoupil z předkola do Evropské ligy.

Důsledkem je ukončení spolupráce s Rijkaardem, který údajně dostane odstupné 4,5 milionu eur (asi 110 milionů korun). Končí i asistent Johan Neeskens.

Podle médií dostal nabídku převzít devátý tým turecké ligy bývalý kouč turecké reprezentace Terim, který Galatasaray vedl již v letech 1996-2000 a 2002-2004 a získal s ním čtyři mistrovské tituly a triumf v Poháru UEFA.

Osmačtyřicetiletý Rijkaard přišel do Galatasaraye před minulou sezonou a dovedl tým k třetímu místu v lize.

Celkem s istanbulským celkem vyhrál 33 ze 60 ligových zápasů, často pak zásluhou Baroše, který pod Rijkaardem nastřílel ve 22 ligových zápasech 17 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud