Karel Häring
10. února 2011 • 17:20

Jak vznikal exkluzivní rozhovor s Gerrardem

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN - „Za deset minut jsem u vás,“ prohodil Steven Gerrard, když přišel do jedné z VIP místnosti stadionu Anfield. Velká restaurace je pojmenována po Bobu Paisleym, nejúspěšnějším trenérovi historie Liverpoolu. Na dlouhé zdi jsou na časové ose vyobrazeny všechny trofeje, které během devíti let získal.



Je pondělí 24. ledna a místo čestných hostů jsou v lokále dvě desítky lidí ze společnosti adidas připravujících fotografování největších hvězd klubu pro nové sady dresů.

Jako první přichází Jamie Carragher, po něm brankář Pepe Reina. Další na řadu jde právě Gerrard a v jedné z provizorních šaten se mezitím připravuje Dirk Kuijt.

Po necelé půlhodince si sedá kapitán Liverpoolu k našemu kulatému stolu. Od zástupce adidasu, který exkluzivní rozhovor zprostředkoval, dostáváme dvacet minut.

Hvězdy velikosti Gerrarda poskytují interview jeden na jednoho jen ve výjimečných případech. Všechno má daná pravidla. Už dopředu musí být známé otázky, pokud některá z nich zavání kontroverzí či osobním životem, je vyškrtnuta.

Steven Gerrard poskytl exkluzivní rozhovor Magazínu SportFoto Sport

Steven si sundavá ponožky a začínáme rozhovor. Tlumočený pozdrav od Vladimíra Šmicra a vzkaz, že se za ním v Praze zastaví, ho potěší. Na otázky odpovídá bez problémů, nejsou to jen krátké, úsečné odpovědi.

Mluví rychle, je znát jeho liverpoolský akcent. Slovo young zní místo „jang“ více jako „jung“. A podobných případů je mnoho.

Při vzpomínce na české spoluhráče se několikrát usměje. Po dvaceti minutách je hotovo. Zvedá se, podá ruku a vrací vzkaz: „Pozdravujte Vladiho.“

Exkluzivní rozhovor s Gerrardem najdete v pátečním Sport Magazínu, který přílohou deníku Sport

Steven Gerrard promluvil o českém fotbale v exkluzivním rozhovoru pro Sport Magazín
Steven Gerrard promluvil o českém fotbale v exkluzivním rozhovoru pro Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud