Ondřej Škvor
11. února 2011 • 10:41

Chovanec: Pokuta ve výši 200 tisíc korun!

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokuta pro Jozefa Chovance v řádu statisíců korun. Takový trest udělila Sparta svému generálnímu sportovnímu manažerovi a trenérovi za to, že do úterního přípravného zápasu proti Zenitu Petrohrad (2:1) postavil tři hráče, jež klub předtím ze zdravotních důvodů omluvil z reprezentačních povinností.



Ačkoliv Sparta výši pokuty oficiálně nezveřejnila, podle informací deníku Sport se pohybuje kolem 200 tisíc korun. Tedy, plus minus, postih se pohybuje ve výši Chovancova měsíčního platu. To pro něj jistě není zásadní ekonomická rána, jež by srazila jeho rodinný rozpočet, ale o citelný postih se jedná.

Jenom to dokládá zprávy z klubu, že se majitel Daniel Křetínský na svého podřízeného, jenž jinak patří k jeho oblíbencům, velmi zlobí.

Pro Chovance a celou Spartu je ovšem mnohem důležitější, jak se zachová disciplinární komise fotbalového svazu. Ta totiž může potrestat nejenom trenéra či vedoucího týmu, ale také samotné hráče – zákazem činnosti až na tři měsíce.

A to by pro klub byla velká pohroma, citelnější než případný postih funkcionářů či finanční sankce. V krajním případě by totiž obhájci titulu v jarní honbě za plzeňským lídrem mohla zmíněná trojice chybět až do 8. května. A v té době budou do konce soutěže zbývat pouhá tři kola!


To je sice nepravděpodobné, ale i trest na tři ligové zápasy by sparťané pocítili – provinilci by totiž nemohli nastoupit v Ostravě a Plzni, tedy v zápasech, z kterých mohou mít obavu i v nejsilnější sestavě.

A to ponechme stranou tu možnost, že „flastr“ dostane i Tomáš Řepka, jenž coby kapitán týmu vědomě podepsal nepravdivý zápis o utkání...

K sankci ve formě zastavení činnosti se přiklání i reprezentační manažer Vladimír Šmicer. „Určitě nemá smysl finanční trest. To by potom mohly kluby posílat akorát na svaz peníze a kluci by zůstávali doma. Kdybych to mohl ovlivnit ze své pozice, určitě bych zastavil činnost hráčům. Pro klub je to největší trest, když nebudou moci hrát,“ tvrdí.

Jozef Chovanec, trenér fotbalové Sparty.Foto Michal Beránek SPORT
Aspoň jedna dobrá zpráva pro Letenské – Chorvaté si podle všeho stěžovat nebudou.

Tedy ne, že by nebyli naštvaní, trenér Slaven Bilič mluvil o nefér jednání a nedůvěře v dalším případném jednání se Spartou... Ale zdá se, že technicky na stížnost ani nemají nárok.

Proč? Pamič totiž přísně vzato nebyl vůbec povolán. „Podle chorvatského tiskového mluvčího trenér Bilič zavolal na Spartu a mluvil s Pamičem a snad i s lékařem. Dozvěděl se, že Pamič je fit tak na šedesát procent, a tak se rozhodl, že ho nominovat vůbec nebude. Takže pro ně je to vyřešená věc,“ vysvětluje mluvčí českého národního týmu Jaroslav Kolář.

Mezinárodní disciplinárka, zdá se, zasedat nebude, ta česká však rozhodne. A to pravděpodobně vlivem událostí dříve, než měla v plánu – 21. nebo 22. února, tedy ještě před startem ligového jara.

Už tam se může rozhodnout o titulu.

Jozef Chovanec na lavičce Sparty
Jozef Chovanec na lavičce Sparty

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud