6. května 2011 • 11:28

Násilí v Edenu? Natland chce Slavii stále pomoci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Zájem společnosti Natland Group pomoci zadlužené fotbalové Slavii trvá i po čtvrtečních dramatických událostech kolem pražského klubu. Firmu podle tiskového mluvčího Rostislava Starého nijak neodradily výtržnosti fanoušků, které způsobily nedohrání pohárového duelu s Olomoucí, ani neudělení profesionální licence pro příští ligový ročník.



"Fanoušci tím jednáním nejvíce poškodili Slavii, ale na našem úmyslu se vůbec nic nemění. My budeme dále postupovat podle plánu, máme vážný zájem Slavii pomoci," řekl dnes ČTK Starý.

Incident se stal v poločase čtvrtečního utkání, kdy se slávističtí fanoušci podruhé shromáždili na hřišti a dožadovali se informací o tom, kdo vlastní klub a jaká bude jeho další budoucnost.

Zatímco při první akci před začátkem duelu se nakonec po necelé půlhodině vrátili zpět do hlediště, v přestávce jejich protest po krátkém proslovu generálního ředitele klubu Miroslava Platila vygradoval do násilností a pokusu zaútočit na slávistický management. Pořádek sjednala až policie.

Těžkooděnců bylo na stadionu asi 150
Těžkooděnců bylo na stadionu asi 150

Natland prý od zájmu vstoupit do Slavie neodradí ani to, že licenční komise ČMFS neudělila pražskému celku licenci pro příští ročník profesionálních soutěží. "Byla to jedna z variant, se kterou jsme počítali, složitá jednání probíhala příliš krátce na to, aby se podařilo všechny požadavky ČMFS objektivně naplnit," uvedl Starý, podle kterého se Slavia pokusí ve spolupráci s Natlandem uspět v odvolacím řízení. Klub se musí odvolat do sedmi dnů od doručení písemného rozhodnutí licenční komise, licenční tribunál pak musí nejpozději do 31. května definitivně rozhodnout.

Natland se momentálně snaží rozplést složité vlastnické a ekonomické pozadí Slavie a jednání podle něj výrazně pokročila. "Obě strany jsou v zásadě dohodnuty, současný majoritní vlastník Antonín Franc však musí ještě upřesnit některé právně-technické detaily současné struktury Slavie, aby mohla být transakce definitivně uzavřena," uvedl Natland v tiskovém prohlášení.

Souběžně s tím hodlá Natland jednat s věřiteli Slavie v čele s bývalým majitelem vršovického klubu společností ENIC, které Pražané dluží kolem 100 milionů korun. V nejbližších dnech se chystá také nezávislý forenzní audit a činnost zahájí restrukturalizační tým.

"Jeho součástí by měl být i zástupce fanoušků, se kterými jsme již začali jednat a které chceme zapojit, aby byli informováni o všech krocích, které pro záchranu Slavie chceme udělat. Slavie bude potřebovat jejich podporu a trpělivost stejně jako racionální přístup věřitelů klubu," doplnil Starý.
Ve čtvrtek Natland poskytl Slavii první finanční pomoc, hráčům a realizačnímu týmu uhradil třicet procent z asi desetimilionové dlužné částky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud