6. května 2011 • 13:30

Vaniak: Je to bezmoc. Vlček: Měl jsem strach

Autor: ČTK, spo, qp
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Bezmoc a zklamání. Přesně to momentálně cítí fotbalisté Slavie, kteří kvůli běsnění fanoušků nemohli dohrát pohárový duel s Olomoucí. Útočník Stanislav Vlček incident nazval nepříjemnou situací, brankáře Martina Vaniaka by prý nenapadlo, že dojde k lynčovaní. A fotbalista, který si nepřál být jmenován, označuje chuligány za dementy...



„Když jsem viděl dav, jak je na hřišti, okamžitě jsem si svlékal dres. Bylo mi jasné, že se pokračovat nebude," popsal své pocity Stanislav Vlček pro deník Sport. Bylo to zklamání. Obrovské. Byla šance zahrát si finále poháru. Za ty čtyři měsíce jsme si zasloužili zápas dohrát.“

Naštvaní fanoušci však dopředu avizovali, že fotbal jde na druhou kolej. Že duel nemá takovou prioritu jako záchrana klubu. A tak se rozhodli jednat na vlastní pěst. Násilím; ničili vše, co jim přišlo do cesty.

„Když jsem viděl závěry v televizi, jak se dobývali do VIPky, měl jsem strach. Věděli jsme, že do kabiny se nikdo nedostane, bylo to ale hrozně nepříjemné," dodal Vlček, který také přemlouval fanoušky k návratu do ochozů.

Poněkud tvrdší slova použil nejmenovaný slávistický fotbalista v rozhovoru pro idnes.cz. A podle vět, které vypustil, zjistíte, proč nechtěl být jmenován: "Nehodlám komentovat chování těch dementů, kteří nám překazili poslední naděje. A ptát se, jak nám je, to je taky zbytečná otázka."

Mnohem sdílnější byl Martin Vaniak, kterému se dovolala agentura ČTK. Uvedl, že cítí velkou bezmoc. A nikdy by ho nenapadlo, že situace zajde až takhle daleko.

"To jsem opravdu nečekal. Byl jsem v tomhle optimista a nenapadlo by mě, že dojde pomalu až k lynčování lidí. Cítím bezmoc. Nejhorší je, že teď nevíme, co bude dál," řekl slávistický gólman.

Strach prý neměl. "Nám hráčům by ti fanoušci nic neudělali. My jsme na jaře udělali vše, co jsme mohli. Čtyři měsíce jsme hráli bez výplat, zachránili jsme ligu, takže kabina táhla za jeden provaz," podotkl Vaniak.

Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům
Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům

Za podraz od fanoušků, jak akci nazval klubový ředitel Miroslav Platil, ovšem čtvrteční incident neoznačil. "To jsou silná slova. Byli tam lidi, kteří určitě nešli na hřiště s tím, že se chtějí poprat. Jenže ta davová psychóza vás potom strhne. Spousta z nich o tom určitě doma nebo druhý den přemýšlela a vlastně si uvědomila, co se stalo. Určitě to spoustu z nich mrzí," mínil Vaniak.

Dokonce nevěří ani tomu, že se Slavii podaří dodatečně získat licenci pro příští ročník profesionálních soutěží, kterou jí ve čtvrtek neudělila licenční komise.

"Moc šancí tomu nedávám. Spíš si naopak myslím, že to bude sestup do třetí ligy. Musí se uspokojit věřitelé a nevím, jestli se to dá vše za tak krátkou dobu stihnout," dodal Vaniak.

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud