11. července 2011 • 08:21

Policie zadržela Čelůstkova šéfa z Trabzonsporu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Korupční skandál v tureckém fotbale má další podezřelé osoby. Policie dnes zadržela také Sadriho Senera, předsedu Trabzonsporu, kam přestoupil český obránce Ondřej Čelůstka. Celkem už je v souvislosti s korupcí ve vazbě 26 lidí.



V druhé vlně zatýkání týden po první razii bylo podle tureckých médií zadrženo 22 lidí. Mimo jiné bývalý člen výkonného výboru tureckého svazu, brankář Ankaragücü Serdar Kulbilge, který v minulosti působil ve Fenerbahce, a bývalý funkcionář Ankaragücu.

Ve vazbě jsou už čtyři představitelé Fenerbahce, předseda Sivassporu, trenér Eskisehirsporu, brankář Sivassporu a bývalí předsedové Diyarbakirsporu a Giresunsporu. Sener byl zadržen při ranní návštěvě lékaře.

Podle jeho právníka však nebude na šéfa Trabzonsporu uvalena vazba. Byl prý zadržen jen kvůli výslechu a svědectví.

Policie rovněž pozvala k výslechu bývalého předsedu tureckého svazu Mahmuta Ozgenera, který by prý mohl podat důležité svědectví.

Zadržení Senera přišlo jen pár hodin poté, co turecké státní zastupitelství obvinilo prezidenta Fenerbahce Istanbul Azize Yildirima ze zmanipulování 19 zápasů a vytvoření ilegální organizované skupiny.

Právě turecký mistr Fenerbahce je nejvíce prošetřovaným klubem a hrozí mu odebrání titulu, ztráta účasti v Lize mistrů a sesazení do nižších soutěží. Po obvinění Yildirima protestovaly v ulicích poblíž stadionu tisíce rozzlobených fanoušků Fenerbahce.

Člen představenstva Fenerbahce a premiér Turecka Tayyip Erdogan příznivce vyzval, aby respektovali právní proces. Zároveň přiznal, že korupční aféra pošpiní image Turecka.

Klubům hrozí odečtení bodů, vyřazení ze soutěže, pokuty, ale i finanční újmy spojené se ztrátou dobré pověsti. Obvinění jednotlivci mohou být podle nové turecké legislativy odsouzeni až k 12 rokům vězení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud