6. října 2011 • 20:29

Výkonný výbor schválil Damkové komisi rozhodčích i s Čuřínem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky dnes schválil komisi rozhodčích pod vedením Dagmar Damkové. Místopředsedou bude Miroslav Tulinger, z minulé komise zůstávají členové Radek Rabušic a Jan Šotek, nově přibyli Milan Ondo, Miroslav Svoboda a Tomáš Čuřín. Novináře o tom informovala Damková i výkonný výbor.



Vedení asociace odsouhlasilo novou komisi téměř jednohlasně. "Jen jeden z dvanácti členů se zdržel," uvedl první místopředseda FAČR Dalibor Kučera. "Respektovali jsme přání paní předsedkyně. Ta garantovala morální kodex všech členů a vzala za to záruku," dodal.

Bývalá sudí byla navržena na předsedkyni komise na minulém zasedání výkonného výboru, který odvolal předchozí komisi řízenou Luďkem Macelou. Z jeho komise si Damková ponechala Šotka, který se stará o delegáty, a Rabušice, jenž má v kompetenci sportovní přípravu rozhodčích.

Nově si vybrala bývalého divizního rozhodčího Svobodu a někdejší mezinárodní rozhodčí Tulingera, Onda a Čuřína, který figuroval v odposleších při korupční aféře z roku 2004. Damková mu však naprosto věří. "Pro mě kontroverzní není. On je léta za vodou, a když ho bude chtít někdo uplácet, tak má smůlu," řekla.

"Já mu dávám svou důvěru, a pokud ji zklame, tak budu první, kdo mu řekne, že takhle ne," dodala Damková.

Zůstává i sekretář Josef Krula, který byl jedním z důvodů odvolání minulé komise. O jeho osudu bude rozhodovat nová komise. "Není to jen o mně. Musíme o tom rozhodovat společně. On je zaměstnanec svazu a my se po poradě rozhodneme, jestli doporučíme jeho odvolání, nebo ne," řekla Damková s tím, že první zasedání nové komise bude nejspíš příští týden.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud