7. října 2011 • 10:31

"Odměna" pro zachránce: Natlandu spadne do klína Eden jako zástava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový stadion v Edenu zřejmě změní vlastníka a propadne bývalému majiteli Slavie společnosti Natland Group. Ta měla Synot Tip Arenu v pražských Vršovicích v zástavě od současného vlastníka E Side Property, který podle informací Hospodářských novin nemá na splácení závazků.



Výstavba nejmodernější fotbalová areny v Česku vyšla před třemi lety na přibližně jednu miliardu korun. Spolu se Slavií v ní momentálně hraje i jiný prvoligový klub Bohemians 1905. Představitelé společností Natland a E Side chystaný převod nepotvrdili.

"To není věc, kterou bych mohl komentovat. Je to věc akcionářů," řekl HN ředitel společnosti E Side Pavel Kuka.

Za společností stojí podnikatel Vladimír Kroužecký, který podle informací Hospodářských novin nesplatil vůči Natlandu včas své závazky, za které byl právě stadion v Edenu jistinou.

Informace o možném převodu nekomentovali ani představitelé Natlandu. "Vyjadřujeme se jen k uzavřeným transakcím," řekl jeho mluvčí Rostislav Starý.

Dlužná částka, za kterou má Natlandu Eden připadnout, není známa. Údajně je ale o hodně nižší, než je tržní hodnota stadionu.

Natland ze Slavie odešel na začátku srpna, kdy prodal svůj sedmdesátiprocentní podíl bývalému ministrovi dopravy Aleši Řebíčkovi. Ten v klubu nyní drží 98 procent akcií.

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud