15. října 2011 • 04:59

Straka není první... Fanoušci Sparty zaútočili i na dům Hřebíka

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jsou paradoxy. Před šesti lety posprejovali radikání fanoušci Sparty dům tehdejšího trenéra Letenských Jaroslava Hřebíka na protest proti tomu, že na lavičce nahradil milovaného Františka Straku. Teď se v ohni nenávisti ocitla právě bývalá ikona současného lídra české ligy.



Neznámí pachatelé posprejovali v noci na pátek dům Františka Straky vulgárními nápisy vyjadřujícími nelibost nad tím, že se upsal odvěkému rivalovi z Edenu.

O tom, jaké to je znepřátelit si fans Sparty, by však mohl vyprávět právě současný trenér reprezentační devatenáctky Jaroslav Hřebík. Stejně jako čerstvý kouč Slavie se s poničeným majetkem v podobě posprejovaného domu musel vypořádat v roce 2005 i dnes třiašedesátiletý Hřebík.

S nenávistí příznivců letenského klubu musel benešovský rodák bojovat prakticky po celou dobu svého angažmá ve Spartě. Tvrdé jádro fanoušků během zápasů dávalo kouči Hřebíkovi najevo svou nelibost transparenty i hromadným skandováním, kterým se dožadovalo jeho odvolání.

Vše vyvrcholilo poničením Hřebíkova domku v Benešově, jehož boční stěnu a dveře neznámí pachatele polili červenou, žlutou a modrou barvou a na omítku nastříkali nápisy "Sparta" a "Hřebíku, táhni".

Zatímco v případě posprejovaného domu Františka Straky by mohla škoda přesáhnout údajně i hranici půl milionu korun, v případě Jaroslava Hřebíka byla odhadnuta na 40 tisíc.

Stejně jako František Straka dostal před šesti lety i Jaroslav Hřebík od klubu ochranku. "Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele," uvedla k celé události Hřebíkova manželka Dana.

Jaroslav Hřebík před "ozdobenou" zdí svého domu v Benešově
Jaroslav Hřebík před "ozdobenou" zdí svého domu v Benešově


Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud