Pavel Janega
14. října 2011 • 16:39

Strakova manželka Zdena: To máme spát s kudlou? Bojíme se!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
30
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční ráno bylo pro celou rodinu Františka Straky obrovským šokem. Zejména pak pro jeho manželku Zdenu. Ta pro iSport.cz přiznala, že nerozumí nenávisti, která obklopila jejího muže po přijetí nabídky pražské Slavie. Mnohem větší strach ale má poté, co minimálně dva neznámí vandalové pronikli na soukromý pozemek a posprejovali jejich dům.



Zdena Straková portálu iSport.cz řekla, že k incidentu mělo dojít kolem půl druhé hodiny v noci. V tu dobu totiž slyšela štěkat psy, které měla zamčené v domě. Ani ve snu jí ale nenapadlo, že se v tu chvíli někdo zrovna stará o novou fasádu jejího domu.

„Netušila jsem, že se něco takového děje. Ty nápisy jsme uviděli až ráno, když Franta odvážel dceru do školy,“ prozradila.

Zatímco slávistický kouč se vydal na trénink, jeho manželka zůstala doma a počkala na policii. Tu přivolala, neboť se domnívá, že škoda přesáhne půl milionu korun.

„Jde o stavbu z 19. století. Původně jsme ji chtěli nechat neomítnutou, ale ty nápisy dolů nepůjdou,“ vysvětlila.

Nejde jí ale ani tak o peníze, jako o bezpečnost celé rodiny, kterou od pátku pro jistotu hlídá ochranka přivolaná slávistickým ředitelem Miroslavem Platilem.

„Celé je to hrozné. Tohle můžou udělat jen primitivové. V Austrálii jsme nemuseli ani zamykat dům. A tady mám spát s kudlou pod polštářem?“ ptá se vyděšeně Strakova manželka.

Takhle fanoušci Sparty zničili dům Františka Straky, kterého označili za zrádce.
Video se připravuje ...

Vandalové byli dokonce natolik drzí, že přecvakli plot, aby se dostali k domu. Navíc museli dobře vědět, že Strakovi nenechávají psy přes noc venku.

„Obešla jsem sousedy a nikdo si ničeho nevšiml. Všichni samozřejmě máme strach, nevíme, co bude. Ale vždyť jsme normální lidé. Nerozumím, proč se něco takového děje. Proč taková nenávist?“

Straka se k nápisu na svém domu vyjádřit odmítl. „To po něm nechtějte. Dalo mi práci ho postavit ráno na nohy. Byl v šoku. Ale my se nevzdáme. Franta je velký bojovník," dodala Zdena Straková.

Manželka Františka Straky přiznává, že má z fotbalových chuligánů obrovský strach.
Manželka Františka Straky přiznává, že má z fotbalových chuligánů obrovský strach.

Vstoupit do diskuse
30

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud