Jonáš Bartoš
22. listopadu 2011 • 04:59

Pelta zkrotí i Baroše: Hráčům narovnám hlavu, říká předseda FAČR

Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový šéf české fotbalové asociace Miroslav Pelta po nešťastných oslavách českých fotbalistů slíbil, že už se podobné excesy opakovat nebudou. A že také zmenší propast, která se mezi národním týmem a fanoušky v posledním roce a půl vykopala. "S hráči nebudou problémy, za to vám ručím," vzkázal Pelta. Dokáže to nový vládce české kopané?



Baroš ven! Bílek ven! Celý nároďák ven! Takové věty slýchali z tribun čeští reprezentanté během kvalifikace poměrně často.

Fotbalové příznivce v republice odradil nemastný projev i špatné výsledky, kterými se Bíkova družina dlouho prezentovala. Když už přišel kýžený postup z kvalifikace na EURO a šance na posun k lepšímu, objevily se vulgární pokřiky a potrhané obleky.

Ne, tím si dobré vztahy s fanoušky Bílkova družina rozhodně nevybudovala. To chce změnit Miroslav Pelta, nový první muž českého fotbalu.

"Mým úkolem je vytvořit mezi hráči, fanoušky i médii co nejlepší klima. Budu s jednotlivými hráči mluvit, abychom neměli problémy, že třeba někteří hráči nejsou ochotni poskytnout rozhovor," slibuje.

Pelta věří, že vztah hráčů a české veřejnosti dokáže změnit. "Jsem si téměř jistý, že tohle zvládnu. Už v minulosti jsem to dokázal řešit, v nároďáku i ve Spartě. Je to přesně moje parketa, ve které mám sílu. Těm hráčům narovnám hlavu," je přesvědčený nový šéf českého fotbalu.

Milan Baroš na Euru v Portugalsku, kde si vystřílel korunu pro nejlepšího kanonýra turnajeFoto Pavel Lebeda Sport
Nejen jeho zklamal styl, kterým fotbalisté oslavili postup na šampionát do Polska a Ukrajiny.

"Drulák nemá č****a," zpívali hráči mimo jiné. Od fotbalové asociace za to mužstvo vyfasovalo dvoumilionovou pokutu a důrazné varování, že příště už takové výstupy nemíní tolerovat.

"Od Tomáše Rosického i Vládi Šmicra přichází nápady, jak si příznivce udobřit. Před odjezdem na mistrovství Evropy by se mohlo udělat setkání s fanoušky, kde by došlo na osobní komunikaci. Aby lidé před odjezdem na EURO cítili, že jsme jedno tělo, jedna duše," plánuje Pelta.

Nálada mezi fanoušky stále není dobrá, mnozí po posledním incidentu Baroše a spol. nadobro odepsali. "Je to průšvih, ale horší by bylo, kdybychom na šampionát nepostoupili a jeden za druhým hráčem nám říkali, že nechtějí reprezentovat. Já vytvořím takové klima, a za to ručím, že nebudou s hráči problémy a budeme na EURU úspěšní," slibuje Pelta.

Kapitán Rosický, za kterým tým bezmezně stojí, už se za mužstvo omluvil. Byť omluva přišla s několikadenním zpožděním, určitě jde o vstřícný krok vůči fanouškům. Radku Drulákovi, na jehož adresu urážlivá slova po utkání v Černé Hoře zaznívala, se chystá zavolat a omluvit i reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

"Vláďovu iniciativu vítám. Určitě se s ním spojím i já, abych se mu za vedení českého fotbalu omluvil a budu rád, když to přijme," vzkázal Pelta. Udobří si smířlivými výroky i část pobouřených fanoušků?

Pelta se stal šéfem českého fotbalu
Pelta se stal šéfem českého fotbalu


Vstoupit do diskuse
19

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud