28. prosince 2011 • 04:59

Plzeň čelí nájezdu dalších nabídek: Rajtoral může zamířit do Ruska

Autor: kap, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem obletovaných hráčů Plzně je dál pořádně rušno. Po Petru Jiráčkovi a Václavu Pilařovi je v posledních dnech největší zájem o Františka Rajtorala. Pětadvacetiletý obránce by se mohl stěhovat do Ruska.



„Ano, nabídka z Ruska skutečně existuje, budeme o ní ještě jednat,“ potvrzuje Petr Halaburda ze společnosti Sport Invest, která plzeňského pravého beka zastupuje.

Rajtoral na podzim odehrál patnáct zápasů v lize a v šesti duelech Ligy mistrů nechyběl na hřišti ani minutu. „Točí se kolem něj dlouhodobě několik zahraničních klubů, ale nikdo s námi konkrétně nejednal,“ tvrdí ředitel Plzně Adolf Šádek.

Ve Štruncových sadech každopádně o odchodu dalšího klíčového hráče ze základu nechtějí ani slyšet. „Myslím, že odchodem Jiráčka pohyb v kádru směrem ven skončil,“ tvrdí Šádek, který doufá, že se Plzni v zimě podaří udržet i Pilaře.

Přetahování přitom Západočechy může čekat ještě v případě další hvězdy – útočníka Marka Bakoše. Podle informací Sportu by mohl do zahraničí zamířit i on, náhradou za něj by se pak mohl stát příbramský střelec Tomáš Wágner, o kterého Plzeň hodně stojí.

Rajtoral prchá De Scigliovi.
Rajtoral prchá De Scigliovi.

Sám Bakoš však údajnou dohodu popírá. „Nevím o žádné nabídce. Nemám vám co tajit, ale bohužel se mi nikdo opravdu neozval,“ krčí rameny slovenský kanonýr, který na podzim nasázel už šestnáct branek.

Osmadvacetiletý útočník se přitom o svoji budoucnost stará sám. „Agenta nemám. Zastávám názor, že když je hráč dobrý, prodá se sám. V opačném případě vám nepomůže ani agent,“ culí se.

Faktem je, že o příchodu Wágnera by mělo vedení Plzně jednat v Příbrami zítra. „Plzeň má ze všech klubů o Tomáše skutečně největší zájem, ale rozhodně jednání ještě není tak daleko, že bychom měli něco podepisovat,“ vysvětluje ředitel Příbrami Petr Větrovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud