Michal Petrák
31. prosince 2011 • 15:52

Řepku dojali sparťanští fanoušci: Něco takového jsem nečekal

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z umělého trávníku v Edenu odcházel se slzami v očích, prodíral se neprostupným davem lidí a podepisoval jeden suvenýr za druhým. Tomáš Řepka byl nejvýraznější postavou Silvestrovského derby – hráčem, na jehož start čekali všichni, a kterého dlouho nechtěli pustit sparťanští fanoušci.



„Tome Řepko, my ti děkujem!“ skandovali dokola příznivci Sparty, kteří přišli do Edenu podpořit letenské veterány v tradičním silvestrovském zápase se Slavií.

Pro někdejšího kapitána to byl první zápas v dresu Sparty od srpnové porážky s Vasluií v play-off Evropské ligy. Silvestrovské derby si užíval, obraně hostů šéfoval vedle Jiřího Novotného, Michala Horňáka či Milana Fukala suverénně a dokonce od rozhodčího Zvoniče viděl i žlutou kartu.

„Byla za kecy,“ usmíval se po utkání. „Je to tradice, patří to k tomu,“ přijal napomenutí sportovně.

Loučení, které mu připravili sparťanští fans, od nichž dostal i šálu, rozdýchával podstatně hůř. Ačkoli má pověst drsňáka, neubránil se dojetí. „Něco takového jsem nečekal. Chvíli jsem se bál, že mě umačkají, ale bylo to skvělé,“ soukal ze sebe. „Něco takového jsem zažil, jen když jsem odcházel z West Hamu,“ vzpomněl na svůj konec v zahraničí.

VIDEO: Tomáš Řepka v oblíčení fanoušků

Tomáš Řepka konec kariéry nechystá
Video se připravuje ...

A právě fanoušky jmenoval Řepka jako jeden z důvodů, proč hodlá pokračovat v kariéře. A pokud možno, chtěl by prý zůstat na ligové úrovni.

„Jsem zdravý a mám na to. Kdybych měl problémy s kolenem nebo kotníkem, uvažoval bych o konci. Takhle ale chci hrát dál,“ plánuje. A tvrdí, že by se nebránil ani angažmá, za kterým by musel dojíždět.

„Do Ostravy bych asi nejezdil, i když vím, že přítelkyně by se mnou šla kamkoli. Ale čekáme rodinu a já jsem na takové přesuny už starý. Ale kratší dojíždění bych skousl,“ přesvědčuje.

V nedávné anketě deníku Sport o jeho služby projevily zájem České Budějovice. A zkušeného stopera může shánět Plzeň, když Davidu Bystroňovi hrozí trest za doping. „Nic o tom nevím. Ale představit si dokážu všechno,“ neodmítá Řepka ani jednu z variant.

Brzy osmatřicetiletý stoper chce mít co nejdřív jasno, co s ním bude dál. „Moc času není, byl bych rád, kdyby se rozhodlo do pěti dnů,“ tvrdí.
Kam zamíří jeho kariéra dál?

Rozhovor s Tomášem Řepkou čtěte v pondělí v deníku Sport.

Tomáš Řepka si derby užíval
Tomáš Řepka si derby užíval



Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud