Jonáš Bartoš
9. února 2012 • 21:56

Luky, díky... Fanoušci zapalovali svíčky za Přibyla před Ďolíčkem

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Smutný čtvrteční večer ještě podtrhl mráz a sněžení. Na Letnou, místo nečekaného úmrtí místopředsedy představenstva Sparty Lukáše Přibyla, dorazili krátce před šestou první novináři i fanoušci. Ti zapálili před hlavním vchodem svíčku za muže, který měl být v klubu pravou rukou Daniela Křetinského. Hlavní část piety pokračovala v Ďolíčku, stadionu Bohemians. Přibyl patřil mezi náruživé fanoušky vršovického klubu, na což jeho příznivci nezapomněli.



Slzy, objímání, smutné pohledy. Truchlící fanoušci v zelených šálách zapalovali svíčky za pracovitého, usměvavého, v drtivé většině dobře naladěného muže. A také člověka, jehož fotbalové srdce patřilo vršovickým Bohemians.

Náhlá smrt Lukáše Přibyla, jehož tělo našli ve čtvrtek odpoledne v jeho kanceláři na Letné, otřásla fotbalovou veřejností. "Luky, díky," svítilo z obrazce složeného ze svíček, které fanoušci Bohemians zapálili před vchodem do Ďolíčku.

Kolem osmé hodiny večer se u stadionu sešlo okolo šedesáti fanoušků. Přišli se rozloučit s nečekaně zesnulým Lukášem Přibylem, třiatřicetiletým místopředsedou představenstva Sparty.

Fandové Bohemians si dobře pamatují, co Přibyl pro jejich klub udělal. Jeden čas působil jako ředitel klubu, zasadil se o to, aby tradiční celek nepadl, pomohl ho postavit na nohy a vrátil zpátky do první ligy.

Svíčky za Přibyla. Fanoušci Bohemians vzpomínají před Ďolíčkem
Video se připravuje ...

Přibyl se nikdy netajil tím, že je fanouškem "klokanů". Byť v posledních měsících pracoval pro Spartu, kde se stal pravou rukou Daniela Křetínského. S ním Přibyla pojil přátelský vztah, společně chtěli vrátit na Letnou Ligu mistrů a punc klubu schopného konkurovat fotbalové Evropě.

Přibyl platil za ochotného, usměvavého a inteligentního člověka. Proto jej lidé měli rádi, proto se s ním přišlo rozloučit spousty fanoušků. "Nikdy nezapomeneme," linulo se ze zástupu lidí před Ďolíčkem.

První svíčku za Lukáše Přibyla fanoušci položili už okolo šesté hodiny na Letné. "Tahle je od bohemáků," vzkázali ke hloučku novinářů postávajících před branami stadionu.

Zapálená svíčka za zesnulého místopředsedu představenstva Sparty Lukáše Přibyla před stadionem na Letné
Video se připravuje ...

Fanoušci zapalují svíčky za zesnulého Lukáše Přibyla před stadionem Bohemians
Video se připravuje ...

Zdrcený Daniel Křetínský přijíždí na Spartu, kde bylo nalezeno tělo místopředsedy představenstva Lukáš Přibyla
Zdrcený Daniel Křetínský přijíždí na Spartu, kde bylo nalezeno tělo místopředsedy představenstva Lukáš Přibyla

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud