25. března 2012 • 13:45

Fans Sydney k Lavičkovi: Ať jsi kdekoliv, zůstaneš v našich srdcích

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapumpoval rukou, radostně vykřikl. Vítězslav Lavička dovedl FC Sydney do play-off australské ligy, jeho tým porazil v přímé bitvě o postup 3:2 Newcastle Jets. „Byl jsem naměkko. Oslavy probíhaly na stadionu dlouho po skončení zápasu, užívali jsme si to,“ řekl Sportu český kouč po utkání.



Byl to pořádný nervák. Pár minut před koncem snížili hosté na 2:3, pokud by vyrovnali, šli by dál oni. Defenziva Sydney však odolala.

„Bylo to obrovské drama. Poslali jsme v závěru na hřiště čerstvé hráče, měli jsme po brejcích šance, ale neproměnili je. Jets vrhli všechno dopředu, byly tam nějaké závary, které jsme ale ustáli,“ pověděl Lavička, kterému fanoušci připravili fantastickou rozlučku.

Po sezoně v klubu český trenér končí, toto byl pro něj pravděpodobně poslední zápas na stadionu v Sydney. Play-off se hraje na jeden zápas, vždy na hřišti lépe postaveného týmu. A Sydney se do vyřazovací části kvalifikovalo z předposledního, pátého místa…

„Už před zápasem fanoušci rozvinuli transparent: Ať budeš kdekoli, navždy zůstáváš v našich srdcích. To je něco, co člověk nemůže přejít mávnutím, to zůstane hluboko,“ řekl Lavička. Soupeřem jeho týmu v play-off bude v pátek Wellington.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud