1. dubna 2012 • 14:45

Sparta - Barcelona 1:0. Před dvaceti lety psal letenský tým historii

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Sparta - Barcelona 1:0. Dnes takový výsledek zní jako pohádka nebo jako pokus o aprílový vtip. Právě to se však letenskému týmu povedlo. Dnes je tomu přesně dvacet let, kdy celek pod vedením Dušana Uhrina staršího přehrál ve fantastickém zápase na Letné slavnou Barcelonu 1:0.



 Diváci na vyprodaném stadionu byli svědky utkání, které navždy napsalo jednu z nejslavnějších kapitol pražského celku. Sparta si po heroickém výkonu a brance Horsta Siegla udržela po těsné výhře naději na postup do finále Poháru mistrů (nynější Ligy mistrů).

I když se to tenkrát partě kolem Jozefa Chovance nepovedlo dotáhnout až do snového konce, na zápas proti hvězdám tehdejší Barcy v čele se Zubizarretou, Koemanem, současným koučem španělského giganta Guardiolou či Michaelem Laudrupem se jen tak nezapomene.

Jaké byly sestavy Sparty a Barcelony?
Sparta: Kouba - Chovanec - Horňák, Novotný, Vrabec (78. Matta) - Mistr, Němeček, Frýdek, Vonášek - Černý, Siegl / 65./ (90. Joksimovič). Tr. D.Uhrin.

Barcelona: Zubizarreta - R.Koeman - Nando, Guardiola (75. Nadal), Serna - Eusebio, Bakero, M.Laudrup, Witschge - Salinas (75. Goicoechea), Beguiristan. Tr. J.Cruyff.

VIDEO: Slavný zápas Sparty proti Barceloně



Slavné časy souboje Pražanů se slavnou Barcou.
Slavné časy souboje Pražanů se slavnou Barcou.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud