20. dubna 2012 • 12:21

ČT4 možná porušila zákon, moderátor Čapek se moc věnoval kopačkám

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní kanál České televize má problém. Rada pro vysílání zahájila se stanicí správní řízení, protože nejspíš porušila zákon. Moderátor Pavel Čapek o poločasové přestávce zápasu Schalke-Plzeň až moc dlouho propagoval kopačky Adidas se zařízením miCoach.



"Rada se rozhodla zahájit s provozovatelem Česká televize správní řízení, neboť se mohl dopustit nepatřičného zdůrazňování umístěného produktu," píše se v tiskové zprávě Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Pavel Čapek se věnoval kopačkám Adidas a ČT4 teď kritizuje Rada pro vysílání.Foto Repro ČT4
Pavel Čapek se věnoval kopačkám Adidas a ČT4 teď kritizuje Rada pro vysílání.Foto Repro ČT4
Pavel Čapek se věnoval kopačkám Adidas a ČT4 teď kritizuje Rada pro vysílání.Foto Repro ČT4

Kopačky Adidas měl Pavel Čapek vystavené před sebou na moderátorském stole během poločasové přestávky duelu Evropské ligy Schalke 04 - Viktoria Plzeň hraného 23. února.

Rada upozornila na to, že se ČT4 věnovala produktu přes dvě minuty a dokonce vedla na toto téma rozhovor s hostem studia Günterem Bittenglem.

"Moderátor (Čapek) nejprve produkt podrobně představil a popsal jeho funkce, následně se svým hostem vedl rozhovor o jeho přednostech (dochází k závěru o užitečnosti zejména pro mladé hráče, což moderátor ještě podporuje zmínkou, že stejných kopaček využívá i Lionel Messi), ilustrovaný přibližně desetivteřinovým detailním záběrem vystavených bot," kritizuje sportovní kanál Rada.

Co je Product placement...
Jedná se o označení pro umisťování výrobků, názvů, log apod. existujících značek do uměleckých děl, jako jsou například filmy nebo písně; tento jev bývá hodnocen jako skrytá reklama. Míra explicitnosti toho, o jakou má jít značku, může být různá. (zdroj: wikipedie)

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud