Jiří Punčochář
23. září 2012 • 05:00

Legendy v akci: Hašek vykouzlil Poborského lob, Nedvěda překvapil dort

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | To byla panečku exhibice! Hodonín viděl takový tým, jaký už dlouho nikdo ne. Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Ivan Hašek... Právě posledně jmenovaný hvězdami nabité benefiční utkání okořenil parádním okamžikem – napodobil jeden z nejslavnějších gólů české fotbalové historie – čtvrtfinálový „padající list“ Karla Poborského proti Portugalsku na Euru 1996.



Pavel Nedvěd (vpravo), Marian Švrček a Ivan Hašek (vlevo) v benefičním utkáníFoto ČTK
Někdejší svazový předseda Ivan hašek z podobné pozice a podobně šikovně jako v roce 1996 Karel Poborský proti Portugalsku překonal domácího gólmana v exhibičním utkání, v němž Tým Pavla Nedvěda porazil divizní Hodonín 5:3.

Před třemi tisícovkami diváků se vyhecovali nejen mladíci v hodonínském dresu, ale následně i garda vicemistrů Evropy z roku 1996.

„Chuť hrát s nimi je, ale kdo má pak s těmi mladými kluky sprintovat zpátky?“ tázal se obránce Luboš Kubík s úsměvem na tváři.

„Někteří kluci už tu kondici moc nemají. Každý tady hrajeme nad svoje současné reálné možnosti,“ uculoval se i útočník Vratislav Lokvenc.

Rozparádit se nechal i někdejší reprezentační kapitán a do loňska předseda fotbalového svazu Ivan Hašek. Svůj nájezd na brankáře zakončil efektním padáčkem, přesně jako to udělal Poborský před šestnácti lety.

Ivan Hašek jako Karel Poborský. Prvně jmenovaný napodobil lobem parádní padáček toho druhého
Video se připravuje ...

„Já jsem spíš už neměl moc sil, tak jsem to tam takhle dloubnul místo střely,“ říkal sice Hašek, ale bylo patrné, že povedené zakončení potěšilo i jeho.

Karlův gól (z Eura 96) je nezapomenutelný, pamatuje si ho celý svět. A já se můžu od těchto kluků pořad ještě něco přiučit. Hlavně jsem rád, že jsme pobavili sebe i lidi, atmosféra byla nádherná,“ dodal Hašek. Uznal, že Hodonín přiměl „starou gardu“ běhat víc než je v exhibicích běžné.

Poborský kousek svého spoluhráče ocenil. „Krásný gól. Jsem rád, že ho Ivan uvedl zase do života,“ říkal. Sám se pokoušel gólmana Hodonína v jedné z šancí přehodit, míč však netrefil ideálně.

Pavel Nedvěd dostal k nedávným 40. narozeninám dort
Video se připravuje ...

Velkého překvapení se na konci zápasu dočkal jeho hlavní aktér Pavel Nedvěd, který byl ke svým 40. narozeninám obdarován dortem ve tvaru fotbalového hřiště.

Předat dort se na trávník vydaly Nedvědova manželka Ivana a jeho dcery v krojích. Nedvěd dort rozkrájel a rozdával dětem. Stovky fanoušků pak trpělivě čekaly na autogramiádu kolem šaten i za branami stadionu.

Na charitativní účely (ve prospěch kojeneckého ústavu v Kyjově a postižených dětí v Hodoníně) se podařilo vybrat zhruba čtvrt milionu korun.

» Další ohlasy z exhibičního zápasu a rozhovor s Karlem Poborským čtěte v nedělním vydání deníku Sport!

Jestlipak byla pusa od manželky Ivany pro Pavla Nedvěda sladší než dort?
Jestlipak byla pusa od manželky Ivany pro Pavla Nedvěda sladší než dort?
Hodonínští fanoušci viděli exhibici domácího týmu s výběrem legend Pavla Nedvěda
Video se připravuje ...
Po náročném zápase sladká odměna. Dort pro oslavence Pavla Nedvěda ocenili především ti nejmenší...
Video se připravuje ...
Pavel Nedvěd byl na rozkrájení - doslova. Legendární fotbalista pohostil fanoušky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud