2. července 2007 • 00:00

Odstupné brání přestupům dvou bohémů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví bohémové Jan Šimák a Jiří Štajner by rádi v letní pauze změnili dres. Ovšem oběma v tom brání požadované peníze jejich současných klubů.



Peníze jsou podle německého tisku zřejmě hlavní překážkou přestupu sparťanského fotbalisty Jana Šimáka do hamburského klubu St. Pauli. Podobně je na tom i Jiří Štajner z Hannoveru. Podle deníku Hamburger Abendblatt první kolo jednání se Spartou minulý týden ztroskotalo a Šimákův odchod k nováčkovi druhé ligy zatím není v dohledu, napsal deník . "Bylo to velmi dobré jednání, ale dohoda zatím nesedí," řekl listu trenér a sportovní šéf Holger Stanislawski. Sparta prý žádala odstupné 450.000 eur (12,6 milionu korun), deník Die Welt uvedl sumu 200.000 eur. Jednání budou podle Hamburger Abendblatt pokračovat tento týden. "Jan by chtěl, my bychom chtěli, ale nyní je to vše otázkou peněz," dodal Stanislawski. Die Welt soudí, že Hamburk zvažuje Šimákův přestup nejen z hlediska finančního rizika, ale také kvůli hráčovým někdejším eskapádám se životosprávou a nedisciplinovaností. Útočný záložník by sice byl pro hamburský tým obohacením, avšak Šimák kdysi v Německu negativně zaplňoval titulky novin. "Snažím se k hráčům vždy přistupovat nepředpojatě. Sportovně by pro nás Jan byl výhrou," tvrdí přesto ve Weltu kapitán týmu Fabio Morena. Podobné zprávy přicházejí z Německa o Jiřím Štajnerovi, který chce podle listu Hannoversche Allgemeine opustit bundesligový Hannover 96. Trenér Dieter Hecking a sportovní ředitel klubu Christian Hochstätter to však podle listu prakticky znemožnili, neboť žádají odstupné jeden milion eur (28 milionů korun). Deník uvádí, že jedenatřicetiletý Štajner měl nabídku od jiného bundesligového klubu ze středu tabulky. Hannover obsadil v minulé sezoně 11. příčku. Štajner v minulé sezoně nenavázal na formu, kterou měl před loňským světovým šampionátem v Německu, připomíná list. Za Hannover sice nastoupil ve všech 34 ligových zápasech, ale v jarních odvetách už nepatřil do základní sestavy a na hřiště vybíhal obvykle jako náhradník. Smlouvu má Štajner v Hannoveru ještě na rok. Požadavkem na tržně těžko odůvodnitelnou sumu ale klub přestup záměrně brzdí, uvádí deník. "Jsem typ, který musí cítit důvěru," řekl fotbalista německému listu. Jeho místo na lavičce se však prý rovná vyslovení nedůvěry. "Vím, že moje jarní výkony zklamaly. Byl jsem ochoten odejít, ale jsem zklamán, že mě klub nenechá," prohlásil. "Kdyby mi bylo pětadvacet, mohl bych v klidu čekat. Chci ale hrát. V týmu, který mě potřebuje," dodal Štajner.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud