10. července 2007 • 00:00

Nejvíc vydělal v Lize Mistrů AC Milán

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvíc peněz si podle evropské fotbalové federace UEFA v uplynulé sezoně Ligy mistrů vydělal vítěz prestižní soutěže AC Milán.



Nejvíc peněz si podle evropské fotbalové federace UEFA v uplynulé sezoně Ligy mistrů vydělal vítěz prestižní soutěže AC Milán. Italský klub získal necelých 40 milionů eur. Druhé místo obsadila navzdory vyřazení v semifinále Chelsea, která si přišla na 34,66 milionu, zatímco poražený finalista Liverpool skončil třetí s 32,22 miliony eur. Podle údajů UEFA, do kterých však není započítán zisk ze vstupenek na utkání Ligy mistrů, si AC Milán vydělalo přesně 39,59 milionu eur. Za samotný triumf v soutěži získal celek českého reprezentanta Marka Jankulovského sedm milionů eur. O poznání hůř na tom je vítěz Poháru UEFA FC Sevilla. Španělský celek si vydělal jen 6,25 milionů eur, poražený finalista Espaňol Barcelona získal o milion méně. Dnešní zpráva UEFA opět ukázala na obrovský finanční rozdíl mezi Ligou mistrů a Pohárem UEFA. Například Levski Sofia, která prohrála všech šest zápasů v soutěži šampionů, si vydělalo o milion více než Tottenham Hotspur, jenž v Poháru UEFA vypadl až ve čtvrtfinále.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud