11. července 2007 • 00:00

Brazilci jsou prvními finalisty

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie vyhráli první semifinále Copy Amériky a směřují tak za obhajobou triumfu. V semifinále s Uruguayí dvakrát vedli, ale o postupu nakonec rozhodly penalty.



Fotbalisté Brazílie se v úterý stali prvními finalisty Copy Amériky a udrželi si šanci na obhajobu triumfu. V semifinále s Uruguayí si postup zajistili až vítězstvím 5:4 v penaltovém rozstřelu, v normální hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2. Brazilci se díky Maiconovi dostali už ve čtrnácté minutě do vedení, ale pak přineslo nastavení prvního poločasu hned dva góly. Nejprve Diego Forlán vyrovnal a vzápětí poslal kanárky znovu dopředu Julio Baptista. O vyrovnání se dvacet minut před koncem postaral náhradník Sebastian Abreu. Stav 2:2 svítil na ukazateli skóre i po devadesáti minutá a vzhledem k tomu, že se na šampionátu Ameriky nehraje prodloužení, rovnou následovaly pokutové kopy. Po dvou neproměněných penaltách na každé straně přišel rozhodující okamžik v sedmé sérii, kdy Doni zneškodnil pokus Diega Lugana a zajistil Brazilcům postup. Ve finále se obhájci utkají s vítězem dnešního semifinále mezi Argentinou a Mexikem.


Výsledek - semifinále: Brazílie - Uruguay 2:2 (2:1), na penalty 5:4
Branky: 14. Maicon, 45.+9 Baptista - 45.+4 Forlán, 70. Abreu. Diváci: 42.000.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud