20. ledna 2014 • 14:50

Naštvaný Ribéry: Ronaldo si Zlatý míč nezasloužil, vyhrát jsem měl já!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlost v něm pořádně bublá. Franck Ribéry, před nímž hlasující ve volbě o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa upřednostnili dvojici Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, týden po vyhlášení ankety promluvil. Záložník Bayernu si nebere servítky. "Bylo předem jasné, že vyhraje Ronaldo," říká pro mnichovské noviny Abendzeitung.



Na galavečer v Curychu letěl jako velký favorit. S Bayernem Mnichov vyhrál Ribéry neskutečných pět trofejí, v mužstvu se stal klíčovým hráčem. Francouzský reprezentant prožil snovou sezonu, kterou možná už nikdy nezopakuje.

V anketě o nejlepšího fotbalistu světa to ale nestačilo. Nakonec skončil třetí, Zlatý míč v slzách dojetí přebíral Cristiano Ronaldo. Před Ribéryho dali hlasující ještě argentinského mága Lionela Messiho.


"S Bayernem jsem dosáhl úplně všeho, co jsem mohl. Ronaldo a další nevyhráli nic," uvádí Ribéry v rozhovoru pro bavorský list Abendzeitung. Šlo o jeho vůbec první obsáhlejší vyjádření k výsledkům ankety.

"Nejsem smutný, že jsem nevyhrál. Ale trošku to bolí, Zlatý míč jsem si zasloužil," říká zklamaně francouzský reprezentant.
Nejlepším hráčem fotbalového MS klubů se stal Franck Ribéry z Bayernu Mnichov Nejlepším hráčem fotbalového MS klubů se stal Franck Ribéry z Bayernu MnichovFoto ČTK/AP

Ribéry v podstatě zopakoval názor svého krajana Michela Platiniho, bývalého vynikajícího hráče a současného předsedy UEFA.

Ten těsně po vyhlášení výsledků zklamaně prohlásil, že anketa se rozhoduje pouze mezi dvojicí Messi, Ronaldo. A že nejde o fotbal, ale o jiné mocenské zájmy.

"Bylo předem jasné, že vyhraje Ronaldo. Termín pro odevzdání hlasů se prodloužil o dva týdny (Ronaldo v té době zazářil v baráži o MS a skvělým výkonem proti Švédsku dotáhl Portugalsko na šampionát). Tohle se nikdy předtím nestalo. Nešlo o fotbal, bylo to politické rozhodnutí," zlobí se Ribéry.   

Hvězdu mnichovského souboru naštvala i podoba nejlepší jedenáctky FIFA za rok 2013. "Jsou tam jen tři hráči Bayernu (Neuer, Lahm, Ribéry) , to je šílenost. Thomas (Muller) tam měl být, David (Alaba) také, stejně Bastian (Schweinsteiger) a Arjen (Robben). Vždyť jsme vyhráli pět titulů a tvořili historii!" čertí se Ribéry.

"Navíc tam úplně chybí zástupci Borussie Dortmund. Kde jsou Mario (Götze) a Robert (Lewandovski)? Tohle je neuvěřitelné," kroutí hlavou hvězdný záložník.

Se slzami v očích i úsměvem na tváři pózoval fotografům nejlepší fotbalista planety Cristiano Ronaldo po zisku Zlatého míče
Se slzami v očích i úsměvem na tváři pózoval fotografům nejlepší fotbalista planety Cristiano Ronaldo po zisku Zlatého míče

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud