18. července 2007 • 00:00

Kluci, až do finále!

Autor: Sport
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Medaile jsou tak blizoučko, jen po nich sáhnout... Semifinále je další zastávkou českého výběru v tažení za zlatým snem na fotbalovém MS "20" v Kanadě. Soupeřem je další překvapení šampionátu - Rakousko.



Když vyhrají, mají jistou medaili. Když vyhrají, budou hrdinové. Když vyhrají, nesmazatelně se zapíší do historie. V cestě stojí Rakousko. Pokud Čeští mladící v "bitvě sousedů" uspějí, zajistí si účast v nedělním finále mistrovství světa hráčů do 20 let! Kromě soupeře musejí zvládnout i tlak. A to je pro ně něco nového. Semifinále začíná ve čtvrtek v 1.45 SELČ. Kanadský Edmonton se na evropskou bitvu připravuje potichu. Plakáty lákající na zápas? Naleznete je jen stěží. Fanoušci v dresech zatím nedorazili. "To se nedivte, čekalo se jiné semifinále, USA-Španělsko," říká muž u Commonwealth Stadium. Místo toho se na tomto stánku utká o jedno finálové místo Rakousko s Českem. Ovšem vstupní pozice českých mladíků se změnila. Ve čtvrtfinále mohli proti silnému Španělsku jen překvapit, s jejich postupem se příliš nepočítalo. Rakousko ale nemá takový zvuk, a proto panuje velké očekávání. Vždyť finále je tak blízko. Podobně je na tom však i Rakousko. Po favorizovaném týmu USA ho čeká "slabší" Česko... "Chceme Rakousko porazit, to je ten hlavní cíl, pak se uvidí. Když budu mluvit za sebe, připravím se na to utkání úplně stejně. Hraje se přece o finále mistrovství světa," burcuje Ondřej Kúdela a vyvrací možnost podcenění soupeře. Do hlavy se ale podobné myšlenky vkrást mohou. A soupeř se tomu snaží pomoct. "Původně jsem si myslel, že je to padesát na padesát, Ale když jsem viděl, jak Češi fyzicky předčili Španěly, je to podle mého šedesát na čtyřicet pro našeho soupeře," snaží se rakouský kouč Paul Gludovatz pasovat Čechy do role favorita. Jeho protějšek Miroslav Soukup to však odmítá. "Tento zápas nemá favorita," kontruje. Všichni vědí, co je v sázce. "Kdybychom vyhráli, nebyl by to pro nás úspěch desetiletí, nýbrž století," přiznává rakouský trenér. "K medaili a zápisu do historie nám chybí jediná výhra," říká zase ten český. Oba týmy mají mnoho společného. Ani s jedním se před začátkem turnaje nepočítalo, hrají podobným stylem a pocházejí ze středu Evropy. Kanadský tisk už zápas překřtil na "bitvu sousedů". "Hra a kvalita rakouského celku je podobná té naší. Oba týmy procházejí nenápadným vývojem, nenápadnými postupy ze skupiny dál. Myslím si však, že Rakušané nepotřebovali k postupu do semifinále tolik štěstí jako my," uznává Soukup. Český kouč bude mít zřejmě až na Oklešťka k dispozici všechny hráče, jeho rakouský protějšek se bude muset obejít bez několika opor - k vykartovaným Madlovi a Stanislawovi se zřejmě přidá obránce Panny, jenž se zranil včera na tréninku a s podezřením na zlomeninu lýtkové a holenní kosti byl převezen do nemocnice.


Čtvrtek 19. července ČESKO - RAKOUSKO Stadion Commonwealth v Edmontonu PRAVDĚPODOBNÉ SESTAVY ČESKO Petr Kúdela Mazuch Šimůnek Kubáň Mičola Kalouda Suchý Janda Fenin Střeštík RAKOUSKO Okotie Hoffer Junuzovič Harnik Kavlak Hackmair Suttner Gramann Prödl Pirker Zaglmair TIP SPORTU VÝHRA ČESKA 50% REMÍZA 30% VÝHRA RAKOUSKA 20% Program MS SEMIFINÁLE ČTVRTEK 19. ČERVENCE 01.45 ...........................ČESKO-Rakousko (Edmonton) PÁTEK 20. ČERVENCE 01.45 ..............................Chile-Argentina (Toronto) O 3. MÍSTO NEDĚLE 22. ČERVENCE 18.15 .........................................?-? (Toronto) FINÁLE NEDĚLE 22. ČERVENCE 21.15 .........................................?-? (Toronto)

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud