24. července 2007 • 00:00

Slavia podepsala další posilu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým vicemistra získal devátou letní posilu. Hráčem pražské Slavie se definitivně stal zkušený gólman Martin Vaniak, který s mužstvem už trénuje. Vedení klubu čeká ještě jednání s Milanem Ivanou.



Šestatřicetiletý brankář Martin Vaniak se stal definitivně posilou fotbalové Slavie. Pražský klub se na jeho přestupu domluvil se SIAD Most, přestupovou částku se obě strany rozhodly nezveřejňovat. Vaniak, jenž měl v Mostu smlouvu do konce srpna, podepsal se Slavií roční kontrakt. Informoval o tom mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Hráč se na podmínkách smlouvy se Slavií dohodl již před soustředěním v Německu poté, co se zapojil do letní přípravy českého vicemistra. "Do týmu jsme získali zkušeného brankáře. Čekají nás důležitá utkání a Vaniakův příchod je také řešením situace, která vznikla po zranění Michala Vorla," ředitel Slavie Petr Doležal. "Slavia má silný tým a věřím, že budeme hrát dobrý fotbal. Nejde o to, kdo bude v brance jedničkou, ale o to, aby byla úspěšná Slavia," uvedl pro web Slavie Vaniak, který je již devátou letní posilou mužstva. Desátým novým hráčem v kádru by se měl stát slovenský útočník Milan Ivana, který dnes poprvé s mužstvem trénoval. Slavia se v pondělí dohodla se zástupci 1. FC Slovácko a ve středu má jednat s hráčem o podmínkách jeho smlouvy. Manažer krále střelců české ligy z ročníku 2005/2006 Karol Csontó dnes uvedl, že není s nabídkou červenobílých spokojen. "Ještě není nic uzavřeno. Podmínky, které Ivanovi Slavia nabídla, se nám zdály neadekvátní. Teď čekáme na jejich další vyjádření," řekl Csontó slovenským médiím. Vaniak měl do Slavie namířeno již před dvěma lety, ale nakonec odešel do Panioniosu Atény. V lize odchytal 348 zápasů a sedmkrát oblékl český reprezentační dres. Je členem Klubu ligových brankářů, v němž jsou gólmani, kteří nedostali minimálně ve stovce ligových utkání branku.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud