8. října 2014 • 18:25

Prohra se ctí. Fotbalistky Slavie podlehly slavné Barceloně 0:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie prohrály na domácím hřišti v Edenu  úvodní utkání play off Ligy mistryň s Barcelonou 0:1. O jedinou branku utkání se postarala Ruth Garcíová. Sparťanky remizovaly v úvodním utkání 1. kola play off Ligy mistryň na hřišti litevského týmu Gintra Šiauliai 1:1.  Utkání slávistek jsme sledovali ONLINE.



ONLINE přenos Slavia - Barcelona

MATCH OVERVIEW LEGACY

Fotbalistky Slavie Praha vstoupily do úvodního kola play off Ligy mistryň domácí porážkou 0:1 s Barcelonou. Utkání na stadionu v Edenu rozhodla až osm minut před koncem Ruth Garcíová. Odveta se hraje za týden ve Španělsku.

Slávistky, které si zahrály nejprestižnější klubovou soutěž po deseti letech, v prvním poločase držely se soupeřkami krok. V 18. minutě Kožárová trefila boční síť. Největší šanci Barcelony měla deset minut před pauzou nepokrytá Sonia, která zakončila standardní situaci nepřesnou ranou.

I druhý poločas byl vyrovnaný a 4224 diváků dlouho nevidělo velkou šanci. Vítězky posledních tří ročníku španělské ligy však v závěru udeřily. V 82. minutě po rohovém kopu otevřela skóre hlavou Garcíová. Její spoluhráčka Torrecillová ještě v předposlední minutě nastřelila další hlavičkou tyčku.

Slavia Praha - FC Barcelona 0:1 (0:0)

Branka: 82. Ruth Garcíová. Diváci: 4224.

Sestava Slavie: Votíková - Tomášková (90.+1 Juračková), Budošová, Pincová, Benýrová - Divišová, Bartovičová, Pěničková, Malinová (82. Chlastáková) - Svitková - Kožárová (90.+1 Necidová). Trenér: Mišovec.

Slávistky po prohře s Barcelonou: Nic není ztraceno
Video se připravuje ...

Sparťanky remizovaly s Gintrou

Fotbalistky Sparty remizovaly v úvodním utkání 1. kola play off Ligy mistryň na hřišti litevského týmu Gintra Šiauliai 1:1. Český celek poslala v závěru prvního poločasu do vedení Karolína Křivská, ale devět minut před koncem po chybě sparťanské obrany srovnala Kamile Vaičiulaityteová. Odveta se hraje za týden na hlavním stadionu Sparty na Letné.

Sparťanky byly v utkání lepším týmem, ale nedařilo se jim využívat šance. Povedlo se to až Křivské. V úvodu druhé půle pak měla obrovskou šanci Dědinová, ale jedna z obránkyň Gintry vykopla míč z brankové čáry.

V závěru se Litevky přeci jen dostaly do tlaku a přišla chyba sparťanské obrany, která nechala projít přihrávku až na nabíhající Vaičiulaityteovou a ta propálila brankářku Vršatovou.

Pokud se Pražankám povede postoupit, v osmifinále narazí na vítěze duelu mezi Apollonem Limassol a Bröndby Kodaň. První utkání vyhrál Apollon doma 1:0.

Úvodní utkání 1. kola play off fotbalové Ligy mistryň:

Gintra Šiauliai - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 81. Vaičiulaityteová - 42. Křivská.

Sestava Sparty: Vršatová - Hloupá, Čulová, Blažková, Vyštejnová - Bartoňová (90. Matoušková), Odehnalová, Bertholdová, Dědinová (75. Tauberová) - Mocová (60. Ringelová), Křivská. Trenér: Podolák.

Tereza Kožárová mezi Martou Torrejónovou a Gemou Gilliovou.
Tereza Kožárová mezi Martou Torrejónovou a Gemou Gilliovou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud