22. srpna 2007 • 00:00

Šeterle: Řekl mi, že Kuliče nezná

Autor:
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za lháře a osobu nekompetentní vést národní tým označil Karla Brücknera po aféře Matějovský, ale nejen po ní, JAROMÍR ŠETERLE, generální ředitel FK Mladá Boleslav.



Za lháře a osobu nekompetentní vést národní tým označil Karla Brücknera po aféře Matějovský, ale nejen po ní, JAROMÍR ŠETERLE, generální ředitel FK Mladá Boleslav. Podle něj není Brückner schopen komunikace s kluby a poškozuje ve výsledném efektu reprezentaci. Co Karlu Brücknerovi vyčítáte? "Nesystémové a do značné míry i neodborné chování při výběru a nominaci reprezentantů." V čem spatřujete onu neodbornost? "V tom, že nechává bez povšimnutí hráče, kteří jsou aktuálně ve výtečné formě a mají dobrou výkonnost - a naopak povolává stále dokola ty, kterým se už dlouhodobě nedaří." Stěžovali jste si i na špatnou komunikaci s Brücknerem... "Jak pan Brückner trefně vyjádřil, nepovažoval nikdy za nutné se s námi bavit, byť jsme měli v kádru řadu hráčů. kteří mohli být pro reprezentaci užiteční - Kuliče, Pecku, Matějovského, Abrahama... Jenže i vůči českým klubům a v nich působícím hráčům by se pan Brückner měl chovat na úrovni, ne jen vůči těm, kteří působí v zahraničí a stali se tam celebritami." Takže vaše kritika nevychází jen z aktuálního problému s Matějovským? "Před rokem jsme prezentovali, že by měl dát prostor hráčům z české ligy. Když jsem před šampionátem sledoval, jaká zdravotní kalvárie postihla reprezentační útok, navrhl jsem v přátelském rozhovoru panu Brücknerovi, jestli nechce vyzkoušet Kuliče, který byl v životní formě. Sdělil mi, že Kuliče nezná a tudíž ho zkoušet nebude. Naše iniciativa a sportovní snažení hráčů nicméně vyústily v to, že Kulič je v základním kádru, zápas s Walesem zachránil Lafata, Pudil se blýskl v Belgii, do týmu zapadl Matějovský. K nápravě tedy došlo, ale bohužel pozdě." Mnozí namítnou, že mu chcete diktovat, kdo má být nominován, kolik má hrát minut... "Vůbec ne, ale měl by s kluby normálně komunikovat, dalo by se tak předejít spoustě problémů. Příklad: Teď jsem si přečetl jeho slova, že Matějovský je jedinou alternativou za Rosického. Tak proč nebyl už v původní nominaci na Rakousko, aby se tam ta jediná alternativa prozkoušela? A jak to, že se náš zápas v Jablonci posunul na pondělí, přestože o Rosického zranění se ví už týden a dalo se předpokládat, že kouč Matějovského nakonec přeci jen povolá?" Přivítal byste změnu na pozici reprezentačního trenéra? "Nejdeme proti Brücknerovi, nám jde o reprezentaci, aby i naši hráči měli podmínky srovnatelné s těmi ostatními, kteří na rozdíl od Matějovského nehráli v pondělí večer ligu! Negativních signálů už tu byla spousta: Srbsko, Dánsko, Německo, Kypr, Wales... Tak asi budeme čekat na další a další. Protože s tím, jak klesá výkonnost reprezentace, má Brücknerovo neodborné a nekompetentní chování úzkou souvislost."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud