24. srpna 2007 • 00:00

Sparťanský kouč byl napaden

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Na čtvrteční večeři v jedné pražské pizzerii si trenér Michal Bílek asi moc nepochutnal. Zbil ho totiž neznámý útočník, po jehož ataku musel navštívit nemocnici.



Trenéra fotbalistů pražské Sparty Michala Bílka napadl ve čtvrtek večer zhruba třicetiletý muž a způsobil mu bolestivé zranění v obličeji. Kouč mistrovského celku dnes prostřednictvím klubu uvedl, že násilníka ani důvod útoku nezná. K incidentu došlo v pražské pizzerii Ristorante Topo Maschio a dvaačtyřicetiletý trenér musel být posléze ošetřen ve Vinohradské nemocnici. Bílek z napadení vyvázl se zhmožděným nosem a dál zůstává s týmem, který v sobotu povede z lavičky v pražském derby na Žižkově. Bílek se podle svých vyjádření zúčastnil v pražské restauraci pracovní schůzky se zástupci klubového marketinkového oddělení Sparty. "Byl jsem na běžné pracovní schůzce. Bohužel jsem se připletl k incidentu, který se týkal jiného účastníka schůzky," uvedl trenér Michal Bílek ve vyjádření, které ČTK poskytlo tiskové oddělení českého mistra. Samotný incident se prý odehrál velmi rychle a Bílka zaskočil. "K našemu stolu přistoupil muž a bez varování mě udeřil, povalil na zem a utekl. Nestihl jsem cokoliv říct nebo zareagovat. Toho muže jsem v životě neviděl a nechápu, co ho k tomu vedlo," tvrdí letenský kouč, který tak popřel tvrzení některých médií, že si s neznámým vyměnil slovní názory, během nichž měl vykřiknout, že útočníkovi už žádné peníze nedá. Celý incident začala okamžitě vyšetřovat policie, ale útočníka nedopadla. Policisté se o napadení ve Vršovické ulici v Praze 10 dozvěděli krátce před půl devátou večer. "Muž před příjezdem policie odešel," řekla ČTK mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Podle jejích informací se má Bílek dostavit ještě dnes v dopoledních hodinách na policejní služebnu, aby podal oznámení na neznámého pachatele.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud