17. února 2015 • 09:14

FAČR odškodnila firmu Chance v mimosoudním vyrovnání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR se mimosoudně vyrovnala se sázkovou firmou Chance, která se s ní soudila kvůli údajnému porušení exkluzivní sponzorské smlouvy. Zároveň se FAČR musí omluvit. Problém vznikl ve chvíli, kdy se titulárním partnerem první fotbalové ligy stala společnost Synot, která má rovněž v portfoliu sázkovou činnost. O sporu informuje v dnešním vydání Mladá Fronta Dnes.



Loni v létě se fotbalová liga přejmenovala z Gambrinus ligy na Synot ligu. Tím však mělo dojít k porušení dlouhodobé smlouvy, kterou uzavřely FAČR a Chance v roce 2013. Dceřiná společnost firmy Tipsport totiž podle dlouhodobé smlouvy má mít exkluzivitu a žádná jiná sázková společnost nesmí být partnerem fotbalu. Proto Chance dala případ k soudu.

Vedení FAČR se dohodlo s firmou na mimosoudním vyrovnání, ačkoli trvá na tom, že k porušení dohody s Chance nedošlo, jelikož partnerem ligy není sázková odnož holdingu Synot, ale kyperská společnost Synot International Limited, zabývající se průmyslovou činností.

"Nadále trváme na tom, že jsme smlouvou se společností Synot zákon neporušili. Nechtěli jsme ale spor eskalovat a ohrožovat tím důležité vztahy a také finanční zdroje českého fotbalu," cituje MF Dnes předsedu FAČR Miroslava Peltu.

Proto marketingová společnost STES, zastupující FAČR, uzavřela s Chancí dohodu o vyrovnání. "Mezi společností Chance a STES došlo ke smluvní mimosoudní dohodě, na jejímž základě jsme stáhli všechny žaloby. Součástí dohody je omluva STES, kterou je povinna zaslat formou prohlášení médiím," řekla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Podle MF Dnes dostává fotbal od Synotu zhruba 50 milionů korun ročně, od Chance to má být výrazně méně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud