Stanislav Hrabě
28. března 2015 • 13:56

Hamburk žije fotbalem. Loučí se David Jarolím, symbol lepších časů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase si nazuje kopačky a zase obleče dres Hamburku. Udělá to po 343. Jenže teď to bude naposledy. David Jarolím se loučí s klubem HSV, v němž prožil devět sezon. Bude u toho spousta českých i německých hvězd a taky nejméně třicet tisíc diváků.



Hamburk je v bundeslize znovu na padáka, ale dnes si připomene lepší časy. Ty, v nichž se klub pohyboval nahoře a hrál evropské poháry. Časy Davida Jarolíma.

„Chceme divákům nabídnout velikou šou,“ slibuje David Jarolím. A proč by ne – na jedné straně All Stars Hamburku, na druhé Dream Team Davida Jarolíma.

Hamburské hvězdy včetně současné gólmanské jedničky Jaroslav Drobného a bývalých českých hráčů tohoto klubu Tomáše Ujfalušiho, Davida Rozehnala a Milana Fukala povede z lavičky německý mistr světa Klaus Augenthaler.

Jarolímovo mužstvo bude koučovat jeho otec Karel a představí se v něm také bratr Lukáš, bratranec Marek a pak také Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, Zdeněk Grygera, Marek Jankulovski, Pavel Kuka a další. Dorazit měl i Pavel Nedvěd, ale toho vážou smluvní povinnosti u dnešního Pražského půlmaratonu.

„Doufejme, že to bude velké. Přijedou zajímaví hráči i ti, které jsem dlouho neviděl,“ řekl David Jarolím, jenž v klubu působil v letech 2003 až 2012. „Strašně moc se těším, mám husí kůži. Jako hráč jsem v Hamburku zažil ty nejlepší časy. Neumím si představit, že bych podobné utkání odehrál někde jinde,“ dodal.

Jeho hamburští fanoušci na to slyší, přijde jich třicet tisíc. A dává to smysl, vždyť Jaro, jak tu svému bývalému záložníkovi také říkají, si je získal svým naprostým profesionalismem a zaujetím.

„Tento zápas bude poctou pro muže, který svým způsobem hry dával příklad všem v HSV,“ říká Dietmar Beiersdorfer, ředitel Hamburku. „Byl to hráč, který by za svůj klub dal ruku do ohně. Chtěli bychom použít stroj času a znovu ho mít v týmu. Měl úžasný přístup,“ dodává.

Jarolím slibuje, že diváci uvidí hodně gólů. „Myslím, že to tak bude. Obě mužstva jich určitě vstřelí hodně."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud