Jan Podroužek
11. července 2015 • 19:00

Trenér Horváth začal výhrou nad juniorkou Plzně, sudí ho u lajny obíhal

Autor: Jan Podroužek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vesnička Zbůch byla na nohou a za všechno mohl Pavel Horváth. Bývalý reprezentant, ligový šampion a účastník Ligy mistrů se v sobotu ukázal poprvé v roli trenéra třetiligových Domažlic. Jeho tým spráskal 6:1 juniorku Plzně, klub, kde před pár týdny Horváth skončil jako hráč.



Teď už ale zkušený plejer nekouzlí s balonem u nohy, zvyká si na novou roli. Driluje hráče třetiligového týmu při dvoufázových trénincích a učí je, jak se fotbalově posunout výš. V roli trenéra postával u lavičky, klidně až na lajně, ze které se nehnul. Asistent sudího ho tak musel obíhat. I to ukazuje, jaká je Horváth persona, když sudí neřekl ani slovíčko…

Možná by to mladíkům ještě rád ukázal na hřišti, jenže jednou řekl DOST, a tak je prostě trenérem. Když jeho svěřenci zahodí šanci, jen se ušklíbne a zakroutí hlavou. Sám by asi poslal balon suverénně do sítě. Jenže, už je to jinak. Jeho nová role mu to nedovolí.

Pavel Horváth v nové roli trenéra třetiligových Domažlic
Pavel Horváth v nové roli trenéra třetiligových Domažlic

„Jedeeem, dobře!“ povzbuzuje tým a ten sype juniorce Plzně gól za gólem. I tak ale dál burcuje tým. „Pojď ještě,“ vybízí útočníky, i když skóre narůstalo. Zastaví se až na 6:1. Pecka, tomu se říká premiéra! A co Horváth, byl z výkonu i výsledku nadšený?

„No, to asi ne. (úsměv) Jsme opravdu ještě na začátku něčeho, chtěl bych samozřejmě ještě trošku jiný herní projev. Máme dost času v přípravě, aby se to zlepšovalo,“ překvapí hodnocením.

Po sezoně to každopádně chvíli vypadalo tak, že by se Domažlice mohly posunout do druhé ligy. Jenže pak zařadily zpátečku a zůstávají v ČFL. Horváth na postup nemyslí, chce, aby se zlepšila hra. „Snad to máme dobře natočený, klukům nějaký kousky pustíme a rozebereme to,“ slibuje.

Nezapomenutelné loučení. Horváth dal gól z půlky a předal štafetu synovi
Video se připravuje ...

Jeho zkušené oko ale vidí v domažlickém kádru velkou kvalitu. „Kluci tady mají ligové parametry. Jen musí trénovat, dát fotbalu asi víc než dosud na úkor ostatních věcí a pak… Neříkám, že budou všichni hrát za Plzeň, ale spousta z nich má průměrnou ligovou úroveň a mohli by se časem prosadit. To by měl být jejich cíl,“ přeje si.

S týmem se pořád ještě seznamuje, netuší proto, jaké mají hráči ambice. „Nevím, jestli všechny uspokojuje hrát třetí ligu, ale hlavně ti mladí by před sebou měli mít nějakou vizi. A tou by měla být ne druhá, ale první liga,“ myslí si bývalý špílmachr Viktorie.

Těší ho i to, že hráči makají v přípravě. I když jim mnohdy řádně nakládá. „Já ani nevím, na jaké úrovni trénuje třetí liga, ale vím, jak trénuje první liga, špičkové mužstvo,“ směje se Horváth. „Vím, že kluci chodí do práce, tím je to trochu omezené, ale zatím to všechno zvládají, jsem s tím spokojený,“ dodává.

Velkou reportáž a rozhovor s Horváthem po jeho trenérském debutu najdete v Nedělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud