23. září 2015 • 16:21

Paděra na EURO zlomil Belgičany. Nastřílel jim čtyři branky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naštěstí máme Paděca, prohlásil po utkání s Belgií český reprezentant Martin Švihálek. Blanenský útočník v Lize malého fotbalu Ondřej Paděra vstřelil čtyři branky a největší měrou se podílel na triumfu českého národního týmu 5:2 ve druhém duelu základní skupiny E mistrovství Evropy.



Paděra otevřel skóre už po patnácti sekundách, za pět minut ještě zvýšil. „Jeho koncovka byla exkluzivní. Když jsme pak potřebovali odskočit o dva góly, Ondra ukázal, že je gólový hráč a můžeme na něm stavět,“ pochvaloval si asistent reprezentačního kouče Stanislav Bejda.

Fotbalistovi třetiligové Břeclavi neuznal rozhodčí branku při včerejším vítězstvím 2:1 nad Španělskem, ve druhém duelu v chorvatském Vrsaru si spravil chuť. „Jsem na hřišti od toho, čekají se ode mě góly,“ pronesl skromně Paděra.

Čeští reprezentanti po krásné akci a koncovce Švihálka vedli o tři góly, jenže do poločasu je dvěma zásahy postrašil Matthieu Genicot. „Měli jsme v hlavách, že jsme se snadno dostali do vedení a malinko jsme slavili i hru, která nás zdobila v úvodu i v prvním zápase. Nebyli jsme tak aktivní,“ poznamenal Bejda.

Ve správnou chvíli to vzal na sebe opět Paděra. Pět minut před koncem zkompletoval hattrick a v závěru přidal čtvrtý zásah. „Mysleli jsme, že to bude jednodušší zápas, trošku jsme to podcenili, když jsme vedli 3:0, což jsme nechtěli. Blbě jsme Belgičany po dvou nešťastných gólech nechali snížit, celkem nás zaskočili, ale nakonec to dobře dopadlo,“ ulevil si zadák brněnského RKM Tripoli Švihálek.

V důležitých momentech mužstvo podržel také pražský gólman Petr Víšek, jenž tentokrát dostal přednost před Markem Gruberem a odbyl si premiéru na mistrovství Evropy. „Reprezentační starty jsem sice měl, ale ani jeden na Euru. Užil jsem si to hodně, kluci mi pomohli, bylo to fantastické. Nejdřív jsem toho v zápase moc neměl a najednou se soupeř dostal do tří šancí a musel jsem to nějak vyřešit. Něco se podařilo, něco ne, zaplaťpánbůh jsme vyhráli,“ radoval se brankář.

Dvěma výhrami si český celek udělal skvělou výchozí pozici před poslední utkáním ve skupině, v němž ve čtvrtek od deseti hodin večer hostí Řecko. „Přijeli jsme si to sem užít, takže vyhrát,“ prohlásil Víšek. „Chceme jednoznačně postoupit z prvního místa, zatím všechno vychází,“ doplil Švihálek.

Postup už má česká reprezentace na dosah, jasno může být už po středečním večerním duelu Řeků se Španěly. „Chceme méně kvalitního soupeře do dalších bojů, takže potřebujeme porazit Řeky. Budou nám sedět daleko víc než Belgičané, kteří předváděli takový antifotbal,“ dodal asistent trenéra. Chybět ovšem v dalším střetnutí bude zkušený Jaroslav Černý, který obdržel druhou žlutou kartu.

Česká republika – Belgie 5:2 (3:2)
Branky: 1, 6., 35. a 40. Paděra, 8. Švihálek – 10. a 18. Genicot. ŽK: 29. Černý (CR)

Sestava Česka: Víšek – Procházka, Černý, Mařík, Paděra, Koudelka – Švihálek, Levčík, Cenek, Doubravský, Vobořil – Novák, Traxl. Trenér: Pokorný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud