20. října 2015 • 08:18

Obhájí Ronaldo Zlatý míč? V nominaci je 23 hráčů, nejvíce z Barcy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci 23 fotbalistů na ocenění Zlatý míč FIFA jsou všichni očekávaní kandidáti včetně největších favoritů Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, kteří prestižní anketě kralují od roku 2008. Čeští zástupci v seznamu, který dnes zveřejnila světová federace FIFA, opět chybí.



V nominaci jsou kompletní útočná tria obou španělských gigantů Realu Madrid a Barcelony, přezdívaná "BBC" a "MSN". O třetí Zlatý míč v řadě bude usilovat Portugalec Ronaldo, jenž v sobotu stanovil svým 324. gólem nový klubový rekord. Na seznam se vešli i jeho kolegové z útoku Karim Benzema z Francie a Velšan Gareth Bale.

Barcelonský útok zase spolu s čtyřnásobným vítězem ankety Messim z Argentiny zastupují Brazilec Neymar a Uruguayec Luis Suárez. Obávané trio jihoamerických kanonýrů se v minulé sezoně postaralo celkem o 122 gólů katalánského klubu.

Barcelona má coby úřadující vítěz Ligy mistrů, španělské nejvyšší soutěže a domácího poháru v nominaci nejvíc zástupců. Trojici "MSN" doplňují na šest španělský záložník Andrés Iniesta, argentinský obránce Javier Mascherano a Chorvat Ivan Rakitič.

Pět fotbalistů mají na seznamu Real a Bayern Mnichov. Jediným zástupcem mimo Evropu a Jižní Ameriku je záložník Manchesteru City Yaya Touré z Pobřeží slonoviny.

Seznam bude zúžen na trio finalistů 30. listopadu, vítěz bude oznámen 11. ledna v Curychu.

Nominace na Zlatý míč FIFA (v abecedním pořadí): Sergio Agüero (Arg./Manchester City), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Fr./Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid), Kevin De Bruyne (Belg./Wolfsburg, Manchester City), Eden Hazard (Belg./Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (Švéd./Paris Saint-Germain), Andrés Iniesta (Šp./Barcelona), Toni Kroos (Něm./Real Madrid), Robert Lewandowski (Pol./Bayern Mnichov), Javier Mascherano (Arg./Barcelona), Lionel Messi (Arg./Barcelona), Thomas Müller (Něm./Bayern Mnichov), Manuel Neuer (Něm./Bayern Mnichov), Neymar (Braz./Barcelona), Paul Pogba (Fr./Juventus), Ivan Rakitič (Chorv./Barcelona), Arjen Robben (Niz./Bayern Mnichov), James Rodríguez (Kol./Real Madrid), Alexis Sánchez (Chile/Arsenal), Luis Suárez (Urug./Barcelona), Yaya Touré (Pobř. slon./Manchester City), Arturo Vidal (Chile/Juventus, Bayern Mnichov).

Nominace na trenéra roku: Massimiliano Allegri (It./Juventus), Carlo Ancelotti (It./Real Madrid), Laurent Blanc (Fr./Paris Saint-Germain), Unai Emery (Šp./Sevilla), Pep Guardiola (Šp./Bayern Mnichov), Luis Enrique (Šp./Barcelona), José Mourinho (Portug./Chelsea), Jorge Sampaoli (Arg./reprezentace Chile), Diego Simeone (Arg./Atlético Madrid), Arséne Wenger (Fr./Arsenal).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud