29. října 2015 • 10:56

Nedvěd: Vyznamenání od prezidenta je víc než Zlatý míč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou jeden z nejvýznamnějších večerů svého života. Pavel Nedvěd ve středu večer dostal od prezidenta republiky Miloše Zemana státní vyznamenání – Medaili Za zásluhy. Bývalý skvělý záložník a dnes viceprezident Juventusu si této pocty moc považuje, staví ji dokonce nad Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy, který dostal v roce 2003.



„Tohle se nestává každý den. Stavím to výš než Zlatý míč, protože tohle je ocenění celoživotní práce. Chtěl bych mít kus ještě nějaké práce před sebou, ale tohle je nejvyšší vyznamenání, jaké může člověk dostat od vlastního prezidenta z tvojí země. To si myslím, že je top,“ řekl Nedvěd v rozhovoru pro deník Sport.

Nedvěd: Co řekl o vyznamenání, Zemanovi, uprchlících či o spolupráci s FAČR
Video se připravuje ...

Státní vyznamenání tak považuje za největší poctu, kterou kdy mohl dostat. „Určitě. Je to z mojí země, je to vyznamenání, i na té medaili je napsáno Za zásluhy. Člověka to potěší, když ví, že něco dobrého udělal pro svoji zemi. Je to fajn, Je to nejvíc, co člověk může mít,“ doplnil slavný záložník.

Atmosféra předávání vyznamenání ho pohltila. „Člověku proběhne v hlavě spousta myšlenek. Přemýšlí o tom, co všechno udělal, jestli si to člověk zaslouží, nebo nezaslouží. Samozřejmě je to něco jiného než hrdinské činy. Na druhou stranu jsem si projel celou svou kariéru ze Skalné až do Juventusu, snad za mnou kus dobré práce zůstalo. Můžu být v klidu, že mi snad nikdo nebude nadávat,“ pronesl Nedvěd.

Pavel Nedvěd si po udílení státních vyznamenání podává ruku s dalším oceněným, hudebním a filmovým kritikem Antonínem J. Liehmem
Pavel Nedvěd si po udílení státních vyznamenání podává ruku s dalším oceněným, hudebním a filmovým kritikem Antonínem J. Liehmem

Cítil se dobře. Přiznal, že všemi zacloumalo, když prezident Zeman předával medaili otci studenta Petra Vejvody, který loni zemřel, když bránil svou kamarádku před útokem šílené ženy. „Manželka brečela, když pan prezident vyznamenával tátu od kluka, který se zachoval statečně. Myslím, že to se dotklo všech,“ viděl Nedvěd.

Setkal se s lidmi, které obdivoval, když byl malý. „Bylo to hezké, seděl jsem vedle zpěváka Neckáře , na kterém jsme vyrostli jako děti. Bylo příjemné vidět paní Fibingerovou , na té jsme taky vyrostli. To jsou mýty našeho dětství. To mám v hlavě pořád,“ dodal čtvrtý vyznamenaný fotbalista.

Velký rozhovor s Pavlem Nedvěd čtěte v pátečním vydání deníku Sport

Pavel Nedvěd dostal vyznamenání od prezidenta. Jako čtvrtý fotbalista
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud